02:06 25 Februarie 2020
În direct
 • EUR19.32
 • USD17.85
 • RUB0.27
 • RON4.02
 • UAH0.73
  Politică
  Sa primesc un link scurt
  120720

  Cunoscutul jurnalist a luat la bani mărunți, fără menajamente, proiectul de modificare a legilor Justiției - iar ministrul Toader a ieșit mai mult decât șifonat

  BUCUREȘTI, 24 aug — Sputnik, D.D. "A ieșit legendarul Tudorel, (…) mult zgomot pentru aproape nimic", își începe cunoscutul jurnalist o extrem de critică analiză a principalului eveniment al zilei de ieri, propunerea de modificare a legilor Justiției. De altfel Victor Ciutacu intitulează demersul ministrului Toader, întreprins chiar pe 23 august, "Insurecția armată a gândacilor de bucătărie hrăniți de Securitate".

  Lui Ciutacu i se pare că numirea "șefilor de procuraturi" de către CSM la propunerea ministrului Justiției este la fel de politică precum în cazul în care ar fi fost propuși de președintele statului.

  "Mi se pare noaptea minții să prelungești durata mandatelor procurorilor-șefi în contextul în care și la două consecutive de câte trei ani se comportă ca faraonii", atacă jurnalistul una dintre cele mai controversate aspecte actuale.

  Răspunderea magistraților Ciutacu ar fi văzut-o realizată printr-o lege specială, în varianta Toader ea fiind doar "o (timidă) reparație". "N-am înțeles ce facem cu ăia care țin degeaba în pușcărie oameni care sunt achitați ulterior sau cu cei care condamnă abuziv", spune Ciutacu.

  "Ideea ca magistrații să nu mai poată fi anchetați de DNA, ci de o direcție specială a Parchetului General, e bună și rea în același timp", apreciază cunoscutul jurnalist. "e reduce posibilitatea șantajului la judecătorii care nu merg pe linia indicată, pe de altă parte, iar sunt magistrații supra-oameni, cu nevoi speciale și limitări așijderea".

  Dar, problema cea mare este că Toader nu a spus "nimic despre promisele modificări ale infectelor și aberantelor Coduri", nimic despre spinosul subiect al grațierii și amnistiei, nu s-a stabilit "criterii ferme și nediscreționare de executare a pedepselor/liberare condiționată". N-are sânge măcar să propună ceva, este concluzia lui Ciutacu în legătură cu ministrul Toader.

  "Securitatea și-a trezit iar, la un semn, acoperiții din presă (și de prin preajma ei) care păreau amorțiți în concedii". Sistemul are bani și lucrează, consideră jurnalistul. "E incredibil cât se cheltuie pentru a se ține în viață colonia asta de gândaci de bucătărie".

  Victor Ciutacu e sceptic și în privința transformării proiectelor lui Toader în legi — "poate să treacă și o veșnicie". Iar pe plan politic, considerațiile cunoscutului jurnalist sunt extrem de intersante, putând da naștere multor intrepretări:

  "Tudorel s-a spălat pe mâini, Tudose n-a dat ordonanță, Dragnea își ia toate înjurăturile, viața merge înainte", a scris Victor Ciuacu pe blogul personal.

  Tematic

  Ciutacu, bănuit că a primit materialele cu Kovesi - i s-a spart contul!
  Ciutacu: "Mircea Badea şi Mihai Gâdea - băsişti sub acoperire"
  Ciutacu, reclamat pentru discriminare, spune că e un "evreu hărțuit"
  Victor Ciutacu: PSD nu căuta dreptate, ci acces la butoanele terorii
  Polițistul Godină, atacat pentru bani de Ciutacu și Mircea Badea
  Sondaj: Rareș Bogdan i-a zdrobit pe Gâdea și Ciutacu!
  Victor Ciutacu dă peste nas "Antenei 3"
  Șeful SRI Coldea ar fi intervenit la vedeta TV Victor Ciutacu
  Tagurile:
  ministru, surpriză, Justiție, Praf, Victor Ciutacu


  Știrile Zilei