08:49 18 Ianuarie 2020
În direct
 • EUR19.48
 • USD17.45
 • RUB0.28
 • RON4.08
 • UAH0.72
  Politică
  Sa primesc un link scurt
  43620

  Dragnea declară că hotărârea sa e fermă, că speranța sa "nu moare niciodată" și îi pare foarte rău că sunt oameni care suferă din cauza lui

  BUCUREȘTI, 28 aug — Sputnik, Dragoș Dumitriu. O declarație tranșantă a liderului PSD Liviu Dragnea — o decizie de altfel așteptată de câteva luni: în direct la o televiziune națională, Liviu Dragnea a anunțat că va apela la CEDO pentru dosarul "Referndumul" în care a fost condamnat definitiv.

  "Speranța mea nu moare niciodată", a spus Dragnea referitor la teama de o nouă condamnare. "Cu dosarul referendumului, acum pot să merg la CEDO — și o să merg la CEDO, nu vreau să intru în detalii".

  Până la urmă Ăl de Sus hotărăște, a spus încrezător Dragnea, "dar în condițiile în care te simți nevinovat, total nevinovat, n-ai cum să n-ai speranțe că până la urmă cineva va sparge gheața, și va spune "Oameni buni, nu mai merge, adică nu mai putem condamna oameni care sunt nevinovați".

  Reamintim că, recent, CEDO a dat o hotărâre într-un caz asemănător ca viciu de procedură cu cel al lui Dragnea — judecătorul care a dat verdictul nu a semnat motivarea. Diferența, care ar putea conta, este că, în cazul respectiv, sentința a fost dată de un singur judecător, pe când la Dragnea doar un judecător din completul de trei nu a respectat prevederea legală de semnare a motivării. Pe de altă parte, și într-un caz și în celălalt, motivarea s-a dat mult mai târziu decât la termenul maxim stabilit de lege.

  În aceeași emisiune de la Antena 3, președintele PSD a respins din nou speculațiile privind eventuale relații între el și firma Tel Drum. "Din 2004 se tot vorbește despre asta, au fost articole, controale, anchete".

  "N-au găsit nicio legătură, pentru că n-au ce să găsească, e ca și cu hotelul pe care îl am în Brazilia", a declarat Liviu Dragnea. "Am mai auzit pe cineva la o emisiune, spunea că am 500 de milioane de euro în Brazilia".

  E de râs, dar e și de plâns, apreciază Liviu Dragnea, care declară că, din cauza acestor speculații îi pare foarte rău "că sunt oameni care suferă din cauza mea".

  Tematic

  Procurorii, asalt total la afacerea familiei Liviu Dragnea
  Laura Kovesi a tăcut și a făcut: om cheie al lui Dragnea, la mâna DNA
  Dragnea și Tăriceanu - abordare periculos de neserioasă a pensiilor
  Ion Cristoiu: "Neghiobul Tudose cade în capcana șiretului Dragnea"
  Dragnea, făcut praf: În două-trei luni, Tudose îi va lua locul!
  Demnitar PSD: "Liviu Dragnea face parte din sistemul lui Băsescu"
  Tagurile:
  condamnare, Liviu Dragnea, Europa


  Știrile Zilei