07:04 17 Noiembrie 2018
În direct
 • EUR19.31
 • USD17.07
 • RUB0.26
 • RON4.14
 • UAH0.61
  Craiu Ioan

  Acum - Italia e în stradă, impresionată de moartea unui român

  © Facebook / Craiu Ioan
  Politică
  Sa primesc un link scurt
  147840

  Povestea lui Ioan Craiu, presa a scris articole emoționante despre el și partenera lui de viață, de la care aștepta un copil

  BUCUREȘTI, 14 sept — Sputnik. Ioan Craiu absolvise Colegiul Tehnic Ion Creangă din Târgu Neamț, iar de ceva timp lucra la oțelăria NLMK din Vallese di Oppean, provincia Verona. În timpul unei manevre de ridicare a capacului unui cuptor, utilajul de ridicare a cedat pe neașteptate. Ioan a fost lovit mortal în zona capului de un cârlig.

  Avea doar 32 de ani, era originar dintr-o comună din județul Neamț, era un tânăr puternic, sportiv, iubit de comunitate. Plecase în Italia să muncească, să câștige bani pentru că urma să-și întemeieze o familie, iar prietena și viitoarea soție, Simona, aștepta un copil.

  "La scurt timp după amiază, un țipăt zguduitor a rupt tăcerea… "Vreau să-l văd pe Ioan", repeta în lacrimi Simona, partenera de viață Ioan, în vârstă de numai 22 de ani. Simona, a venit în oțelăria «NLMK» Vallese di Oppeano, înconjurată de prieteni, era disperată — a aflat că nu mai era nimic de făcut pentru partenerul său de viață și tatăl copilului pe care ea îl poartă în pântece. Ioan Craiu și partenera lui, Simona, trăiau cu nerăbdare și cu bucurie, așteptând sosirea primului lor fiu. Asta spun și fotografiile le-au publicat pe Facebook. Diferite imagini care îl arată pe tată, Ioan, în timp ce o îmbrățișa pe Simona cu sarcina ei. O poveste care, din păcate, sa oprit abrupt ieri dimineață".

  Este relatarea tragediei lui Ioan Craiu, făcută de jurnalistul italian Fabio Tomelleri, de la revista "L´Arena".

  Articol în ziarul italian L´Arena dedicat lui Ioan Craiu
  © Photo : Captură ecran
  Articol în ziarul italian "L´Arena" dedicat lui Ioan Craiu

  Italia întreagă a fost mișcată de tragedia românului; colegii au lansat o campanie de strângere de fonduri pentru familia tânărului muncitor român, iar sindicatele italiene, revoltate de acest accident — care nu este singular — susțin astăzi o amplă mișcare de protest în Verona, între orele 10.00- 12.00, iar tot astăzi e declarată grevă, care va dura 8 ore. La grevă participă lucrătorii din toate companiile siderurgice din provincia Verona, Italia.

  Într-un comunicat transmis de sindicatele industriale, manifestațiile cer respectarea legilor de securitate în procesul muncii și cer o întâlnire pe această temă cu toate patronatele din zonă, transmite "Rotalianul".

  Tagurile:
  român, Italia
  Reguli de utilizareCOMENTARII


  Știrile Zilei