20:09 16 Octombrie 2019
În direct
 • EUR19.29
 • USD17.51
 • RUB0.27
 • RON4.06
 • UAH0.71
  Westminster Bridge, London

  Marea Britanie: Drepturile tuturor cetățenilor UE vor fi protejate după Brexit

  © Photo : bridgesnotwalls.uk
  Politică
  Sa primesc un link scurt
  160 0 0

  Boris Johnson, ministrul britanic de Externe, membru al Partidului Conservator din Marea Britanie, a dat asigurări că toți cetățenii europeni din Regat vor avea „drepturile protejate, indiferent ce se va întâmpla".

  BUCUREŞTI, 27 oct — Sputnik. Asigurările date de Boris Johnson depăşesc tot ceea ce prim-ministrul britanic Theresa May a promis vreodată, iar unii îl acuză pe ministrul britanic de Externe că induce oamenii în eroare privitor la Brexit, scrie Russia Today.

  Johnson a făcut această promisiune marți, la forumul de la Belvedere pe marginea relațiilor dintre Polonia și Marea Britanie, iar citatul a fost ulterior postat pe Twitter de ambasada poloneză.

  „În această țară [Marea Britanie] avem 30 000 de companii poloneze. Avem un milion de polonezi în Marea Britanie. Suntem binecuvântați, suntem norocoși. Am un singur mesaj pentru voi toţi în seara aceasta: sunteţi iubiţi, sunteţi bineveniţi, drepturile voastre vor fi protejate indiferent ce se va întâmpla. Da. Aţi înregistrat asta? Drepturile voastre vor fi protejate indiferent ce se va întâmpla", a dat asigurări Johnson.

  În timpul campaniei pentru referendum, Johnson a promis cetățenilor din UE că drepturile lor vor fi protejate după Brexit. Însă Guvernul nu a susţinut această poziție atunci când Theresa May a devenit prim-ministru. De atunci, Johnson a afirmat poziţia Partidului Conservator că drepturile cetățenilor europeni din Marea Britanie vor fi asigurate numai atunci când drepturile cetățenilor britanici din UE vor fi protejate de Bruxelles.

  Numai cu câteva ore înainte de declaraţia sa de la ambasada poloneză, Johnson a apărut mai rezervat atunci când a spus în Camera Comunelor că acordul cu privire la cetățenii europeni nu a fost încă stabilit și că „în prezent, ţine de prietenii și partenerii noștri din UE să analizeze serios oferta pe care am făcut-o".

  Tematic

  Brexit: UE se pregăteşte pentru colapsul negocierilor cu Marea Britanie
  Brexit: cetaţenii europeni vor avea permisiunea să vină în UK. Care e condiţia
  Brexit intră în a doua fază. Ce au decis liderii UE. Iohannis, prezent la summit
  Brexit: UK începe înregistrarea cetăţenilor UE. Obţinerea permiselor de şedere
  ULTIMA ORĂ: reacția Marii Britanii la suma pe care UE o cere pentru Brexit
  Brexit şi drepturile cetăţenilor. Dezvăluiri din culisele negocierilor
  Brexit: Zborurile dintre Marea Britanie și UE vor fi anulate
  „România a blocat negocierile pe Brexit”. Reacția lui Klaus Iohannis
  Tagurile:
  Brexit, UE, Marea Britanie


  Știrile Zilei