01:26 21 Noiembrie 2019
În direct
 • EUR19.29
 • USD17.44
 • RUB0.27
 • RON4.04
 • UAH0.72
  Liviu Dragnea și Donald Trump

  Dragnea, prins cu lobby la Washington?

  © Facebook / Liviu Dragnea
  Politică
  Sa primesc un link scurt
  104 0 0

  Liviu Dragnea și-a angajat grupuri de lobby la Washington pentru a se apropia de actuala administrație americană, potrivit unor documente făcute publice de portalul american Legistorm

  BUCUREȘTI, 3 nov — Sputnik. Liviu Dragnea încearcă să-și organizeze niște întrevederi cu vicepreședintele american Mike Pence și cu președintele Congresului Paul Ryan, afirmă site-ul american Legistorm, specializat pe monitorizarea activității Congresului SUA și a grupurilor de lobby.

  Potrivit documentului publicat de portalul american, PSD ar fi plătit la Washington 100 mii de dolari pentru a organiza o întâlnire între Dragnea și Ryan, dar și cu alte persoane din cercurile politice, academice  și media "cât mai curând posibil".

  În afară de aceasta, în fișierul atașat apar și conversațiile dintre Gheorghe Dimitrescu, fost consul la Strasbourg, fost consul general la New Yok, iar în prezent consilier al vicepreşedintelui Camerei Deputaţilor, Florin Iordache, și Alan Madison, președinte al Madison&Co.

  După cum reiese din postare, compania se obliga să înceapă să presteze servicii începând din 22 iunie 2017.

  Întrevederile ar urma să fie organizate de Alan Madison, William Harris, precum și de lobbyst-ul democrat William Oldaker, Drew Willinson, un apropiat al republicanilor, care a lucrat pentru Trump Organization.

  Pe de altă parte, potrivit postului Digi24, liderul PSD a negat existența unui astfel de contract.

  "Am citit informaţia dimineaţă şi am sunat la partid foarte mirat, mă gândeam că poate cineva din PSD ştie. PSD nu are niciun contract cu o firmă de genul ăsta şi nu a plătit niciun leu. Totuşi, 100.000 e o sumă mică pentru mine, nu? PSD nu are niciun contract. Am verificat de dimineaţă la partid. Nu există", a declarat Dragnea celor de la DIGI24.

  Legistorm amintește că aceasta nu este prima tentativă a lui Dragnea de a se apropia de membrii actualei administrații americane. În ajunul investirii lui Donald Trump, Dragnea s-a întâlnit cu președintele ales, fostul consilier în materie de securitate națională Michael Flynn și Ed Royce.

  Tematic

  EXCLUSIV: Iohannis la Trump - banii statului și mesagerul primit de Dragnea
  Premieră: Liviu Dragnea, cu Trump din prima zi de mandat
  Tagurile:
  Legistorm, lobby, Madison&Co, PSD, Drew Willinson, William Oldaker, Al Madison, Liviu Dragnea, SUA


  Știrile Zilei