23:01 15 Noiembrie 2019
În direct
 • EUR19.32
 • USD17.58
 • RUB0.27
 • RON4.05
 • UAH0.73
  Nicholas Medforth-Mills

  Sondaj: Casa Regală trebuie să restabilească drepturile principelui Nicolae?

  © Facebook / Nicholas Medforth-Mills
  Politică
  Sa primesc un link scurt
  Casa Regală a României (66)
  872110

  Sputnik Moldova-România vă propune să vă expuneți opinia cu privire la oportunitatea restabilirii titlului și dreptului la moștenire a tronului de către principele Nicolae

  BUCUREȘTI, 9 nov — Sputnik. După scandalul din 7 noiembrie, când, potrivit reprezentanților Casei Regale, nepotul regelui Mihai ar fi forțat intrarea bunicului său de la reședința din Elveția, a revenit în spațiul public interesul pentru principele Nicolae, singurul nepot și urmaș de sex masculin al monarhului român.

  Pe 10 august 2015 principele, pe numele său de Nicholas Michael Medforth-Mills, a fost exclus din linia de succesiune a moștenirii Coroanei Regale, fiindu-i retras și titlul monarhic acordat în 2010. Motivul deciziei nu a fost public, însă se făcea aluzii la modul de viață a tânărului.

  sondaj

  Casa Regală trebuie să restabilească drepturile principelui Nicolae?
  • Da, principele Nicolae este unicul moștenitor al tronului, conform legii salice
   83.8% (288)
  • Nu, principele Nicolae a dat dovadă de un comportament imoral și nedemn
   11.0% (38)
  • Nu știu/Nu am nicio părere
   5.2% (18)
  au votat: 14

  În istoria regalității au existat două astfel de situații: Carol al II-lea a fost exclus de la succesiunea tronului pe 4 ianuarie 1926, după ce a renunțat la tron de dragul amantei sale, Elena Lupescu. Cu toate acestea, Carol al II-lea a reușit să revină pe tron în 1930. Al doilea caz îl vizase pe prinţul Nicolae, cel de-al patrulea fiu al regelui Ferdinand şi al reginei Maria şi fratele mai mic al lui Carol al II-lea. În 1937 Carol ceruse lipsirea fratelui său mai mic de drepturi din cauza legăturilor acestuia cu legionarii.

  Sputnik Moldova-România vă propune să vă expuneți opinia față de privarea principelui Nicolae de drepturi la succesiune a tronului.

  Casa Regală trebuie să restabilească drepturile principelui Nicolae?

  Тема:
  Casa Regală a României (66)


  Știrile Zilei