05:32 20 Aprilie 2019
În direct
 • EUR20.15
 • USD17.91
 • RUB0.28
 • RON4.23
 • UAH0.67
  Regele Mihai

  Regele Mihai, “în arest” până la votarea legii PSD-ALDE?

  © AFP 2019 / DANIEL MIHAILESCU
  Politică
  Sa primesc un link scurt
  Casa Regală a României (62)
  21214

  Monarhiștii români se arată îngrijorați de izolarea regelui la reședința lui din Elveția și suspectează Casa Regală de o înțelegere cu PSD-ALDE

  BUCUREȘTI, 13 nov — Sputnik. După împiedicarea accesului principelui Nicolae la reședința regelui Mihai din Elveția, în spațiul public din România apar tot mai multe comentarii în care se susține că monarhul român ar fi menținut artificial în viață până la votarea Legii Instituționalizării Casei Regale, propusă de PSD-ALDE.

  Într-o scrisoare deschisă adresată Casei Regale, Convenția Națională pentru Monarhie Constituțională cere reprezentanților Familiei Regale să infirme aceste speculații.

  "Familiei Regale restrânse de a împiedica accesul oricui la căpătâiul Regelui Mihai, în afara unui cerc de intimi, despre unii dintre ei afirmându-se că au legături cu serviciile secrete din România. Dacă este adevărat, Majestatea Sa s-ar afla astfel într-un ultim arest, chiar spre capătul vieții Sale și toate deciziile care ne sunt transmise și despre care ni se spune că aparțin Regelui, pot fi puse sub semnul îndoielii", se spune în scrisoare. 

  Potrivit autorii scrisorii, decizia de înlăturare a principelui Nicolae din linia de succesiune, dar și înțelegerile cu PSD, nu reprezintă voința regelui.

  "De aceea credem că deciziile majore, ca aceea privind înlăturarea principelui Nicolae din linia de succesiune (cel cu care Majestatea Sa a legitimat viitorul monarhiei în aprilie 1992) și tranzacția inacceptabilă cu PSD-ul și emisarii lui cu dosare penale, pentru ca Legea Instituționalizării Casei Regale să fie votată în regim de urgență în Parlament, nu-l reprezintă", afirmă autorii adresării.

  Convenția Națională pentru Monarhie Constituțională este o organizație non-guvernamentală care susține restaurarea Monarhiei Constituționale, alcătuită din Clubul Monarhiștilor din Uniunea Europeană, Mișcarea pentru Regat și Coroană, Mișcarea pentru Regatul României și Mișcarea pentru Monarhie Constituțională, reprezentând peste 40.000 de membri.

  Тема:
  Casa Regală a României (62)

  Tematic

  Urzeală la Casa Regală: Principele Nicolae răspunde mamei sale, principesa Elena
  Sondaj: Casa Regală trebuie să restabilească drepturile principelui Nicolae?
  Regele a murit? Trăiască regele?
  Scandal penal la Casa Regală – rănirea unei femei la reședința regelui
  Anunțul făcut de Casa Regală de ziua onomastică a regelui
  Iohannis pregătește regionalizarea - temă de campanie sau plan riscant?
  Ultima Oră: Starea generală a Regelui Mihai s-a agravat - Casa Regală
  Tagurile:
  murit, Regele, Monarhia, Casa Regală, Familia Regala, Convenția Națională pentru Monarhie Constituțională, ALDE, PSD, Principele Nicolae, Elveția, România
  Reguli de utilizareCOMENTARII


  Știrile Zilei