22:57 25 Iunie 2019
În direct
 • EUR20.74
 • USD18.20
 • RUB0.29
 • RON4.40
 • UAH0.70
  Rachetele americane Patriot desfășurate în Polonia

  Scandal: PSD, acuzat de blocarea achiziției rachetelor Patriot

  © Sputnik / Игорь Зарембо
  Politică
  Sa primesc un link scurt
  33123

  Partidul Social Democrat este acuzat de blocarea adoptării proiectului cu privire la achiziționarea sistemelor americane de rachetă Patriot

  BUCUREȘTI, 14 nov — Sputnik.  Partidul Social Democrat este acuzat de blocarea în parlament a achiziției sistemelor americane de rachetă Patriot. Într-un comunicat emis astăzi, Uniunea Salvați România afirmă că "majoritatea PSD-ALDE încearcă să blocheze în Parlament legea de achiziție a primului sistem de rachete Patriot și periclitează astfel parteneriatul strategic cu SUA".

  Potrivit USR, niciunul dintre senatorii PSD-ALDE nu s-a prezentat astăzi la ședința Comisiei de apărare și ordine publică din Senat, pe ordinea de zi a căreia se afla proiectul de lege cu privire la  achiziția sistemului de rachete Patriot. În lipsa senatorilor PSD-ALDE, ședința nu a avut cvorum și legea nu a putut fi dezbătută.

  „PSD-ul și aliații lor aduc România într-o situație fără precedent. Dacă această lege de achiziție a rachetelor Patriot nu va fi adoptată, România nu va reuși să cheltuie cele 2% din PIB pe care s-a angajat  în fața partenerilor internaționali că îi va investi în apărare, iar seriozitatea țării noastre în interiorul NATO va fi afectată", afirmă reprezentanții USR.

  În comunicatul său, USR în reiterează poziția față de finanțarea sectorului apărării "prin investiții corespunzătoare și consideră că nerespectarea angajamentelor luate de țara noastră nu poate decât să dăuneze reputației României, într-un context geopolitic sensibil".

  "USR consideră că apartenența României la NATO și parteneriatul strategic cu SUA sunt esențiale pentru securitatea națională în contextul european dificil, marcat de incertitudinile legate de Brexit și de agresiunea rusească în vecinătatea UE. România trebuie să  fie în continuare un partener credibil și stabil pentru partenerii europeni și nord-atlantici, iar acest lucru poate fi demonstrat prin îndeplinirea fermă a obligațiilor asumate", se mai arată în comunicatul celor de la Uniunea Salvați România.

  Tematic

  România va achita în avans cele 3,9 miliarde dolari pentru rachetele Patriot
  Polonia amenință SUA că va renunța la achiziționarea sistemelor Patriot
  Un celebru pilot e sceptic: "Legat de cele 7 baterii Patriot - e prematur"
  Achiziţia României - mai multe sisteme de apărare Patriot în Europa de Est
  SUA aduc sisteme antirachetă „Patriot” în România
  Tagurile:
  rachetele patriot, Sisteme de apărare Patriot, parlament, Partidul Social Democrat, Uniunea Salvați România, PSD, USR, SUA, România


  Știrile Zilei