02:58 23 Octombrie 2019
În direct
 • EUR19.37
 • USD17.38
 • RUB0.27
 • RON4.07
 • UAH0.70
  Localnici din Ghimpați

  Deputat PNL: MCV este un instrument de păstrare a României la periferia Europei

  © Sputnik / Nicu Goncear
  Politică
  Sa primesc un link scurt
  9310

  MCV este un instrument care nu are legătură cu justiția și reprezintă un instrument politic de păstrare a României la periferiei Europei, consideră Deputatul PNL Daniel Gheorghe.

  BUCUREȘTI, 15 nov — Sputnik. Deputatul Partidului Național Liberal (PNL), Daniel Gheorghe, criticat Mecanismul de Control și Verificare al Comisiei Europene. În opinia lui, MCV nu are nicio legătură cu justiție și reprezintă un instrument politice de păstrare a României la periferia Europei.

  "MCV este un act total nejustificat astăzi la 10 ani de la aderarea la Uniunea Europeană. MCV nu are legătură cu justiția, este un instrument politic de păstrare a României la periferia Europei", a scris Daniel Gheorghe pe Facebook.

  În opinia lui MCV este folosit astăzi drept "combustibil în războiul politic intern și mijloc de impunere".

  Comisia Europeană a publicat astăzi un nou raport MCV în care constată anumite progrese în domeniul reformelor, însă critică lipsa de cooperare între ramurile puterii. Potrivit comisarilor europeni, eforturile de eradicare a corupției "au fost în mare parte puse sub semnul întrebării de evenimente precum adoptarea în ianuarie 2017 de către Guvernul anterior a unei ordonanţe de urgenţă a Guvernului vizând dezincriminarea anumitor infracţiuni de corupţie, cum ar fi abuzul în serviciu, şi a unei propuneri de act normativ vizând graţierea", se arată în document.

  Mecanismul de Cooperare și Verificare (MCV) reprezintă un mecanism de monitorizare a proceselor înregistrate de România în reforma justiției, corupția și crima organizată. În decembrie 2016, Comisia Europeană a stabilit o serie de criterii pentru evaluarea progreselor înregistrate de statul român.

  Tematic

  Deputat PNL: România să denunțe tratatul de bază cu Ucraina
  Deputat PNL: România este tratată de Comisia Europeană ca o țară de mâna a II-a
  Deputat PNL: Învățământul românesc trebuie să renunțe rapid la sistemul Bologna
  Tagurile:
  Mecanismul de Control și Verificare, MCV, Uniunea Europeană, România


  Știrile Zilei