11:26 21 Aprilie 2019
În direct
 • EUR20.15
 • USD17.91
 • RUB0.28
 • RON4.23
 • UAH0.67
  În imagine apare ambasadorul SUA în România, Hans G. Klemm, care pozează cu drapelul secuiesc

  Klemm, o nouă declarație șocantă și cinică despre România

  © Photo: Adevarul.ro
  Politică
  Sa primesc un link scurt
  Imixtiunea SUA în problemele interne ale României (46)
  1643114

  Klemm face o afirmație revoltătoare prin cinism - dar și nouă declarație șocantă, dorind să stabilească relații cu... părți ale României!

  BUCUREȘTI, 27 nov — Sputnik, Dragoș Dumitriu. Aflat într-o vizită la Reșița, ambasadorul Statelor Unite la București, Hans Klemm, s-a întâlnit cu oficialități județene și locale, prilej cu care a considerat nimerit să facă o afirmație incredibilă: "România are o contribuție mai mare ca a Angliei", a spus Klemm, referindu-se la nucleul dominației SUA din Orient, Afganistan.

  "România este al patrulea contributor al misiunii NATO Resolute Support în Afganistan, este o contribuție mai mare ca cea a Angliei, o misiune pe care SUA o apreciază foarte mult, unde soldații luptă împreună, încercând să aducă stabilitate în acea țară", a delacrat Klemm, preluat de Agerpres.

  "Rolul României este foarte, foarte, important, în acest moment", a spus Klemm, o declarație de un cinism aparte dat fiind tratamentul pe care "importanta Românie" îl suportă în relația cu SUA, începând cu situația vizelor și terminând, iată, cu plata în avans a rachetelor Patriot — nu în sistem offset ca Polonia.

  Desigur, despre rațiunea prezenței militare americane acolo nu se pune problema… Cum nici despre faptul că traseul drogurilor către Europa occidentală începe în Afganistanul ocupat de SUA (NATO) și se desfășoară prin țări controlate de NATO, după cum reiese și din rapoartele prezentate de DIICOT.

  Dar afirmația cea mai șocantă abia cum urmează:

  "Am discutat despre cum putem să strângem legăturile dintre SUA și vestul României, în ceea ce privește activitatea economică" a mai spus Klemm, o idee care derapează din contextul constituțional. De când un stat, chiar dacă e vorba de SUA, poate stabili sau "strânge legături" cu "o parte" a unui alt stat, după criterii care nu țin de structura legală, constituțională a acelei țări? 

  Cum adică "legăturile dintre SUA și vestul României"? A împărțit cumva SUA România în unități teritoriale de care noi nu știm încă? Sau asta e, de fapt, intenția? Pe când o fotografie cu "steagul vestului României", Hans Klemm?

  La rândul său, președintele CJ Caraș Severin, după ce și-a lăudat județul ca fiind "cea mai frumoasă parte a României" (?!) — subiectivism local de înțeles, am spune — a dat-o în bărcile istoriei:

  "1 Decembrie 1918 nu era posibilă fără declarația președintelui Woodrow Wilson, care făcea referire la autodeterminarea popoarelor", a spus Silviu Hurduzeu, președintele CJ, care a continuat "Această declarație, împreună cu jertfa soldaților români din Primul Război Mondial au făcut posibilă Marea Unire".

  Evident, lăsând la o parte aberația atribuirii SUA unui rol în crearea României mari — SUA având chiar o atitudine ostilă atunci — este o blasfemie să pui jertfa soldaților români alături de o declarație interesată a unui politician care a generat începutul imixtiunii americane în Europa.

  Poate că Silviu Hurduzeu va afla cum Woodrow Wilson contesta "revendicările teritoriale ale României", cum numea marea unire. Va afla și cum Ionel I.C. Brătianu l-a numit în plină conferință pe președintele SUA "un impostor care presează România", mobilul acestuia fiind obţinerea de avantaje pentru Standard Oil în bazinul petrolier românesc din Valea Prahovei.

  Dar până se va documenta Silviu Hurduzeu, poate ne va răspunde Hans Klemm la o simplă întrebare:

  Când și prin ce act oficial au recunoscut SUA România Mare? Răspuns nostru este… NEVER! Dar poate are Hans Klemm vreo replică.

  Nu putem încheia fără a menționa că Hans Klemm a vorbit, în contextul evocării Revoluției din 1989, despre "sprijinul pe care SUA l-au acordat României în perioada de tranziție". Nu e nevoie să înșir acum o listă de "sprijin" pentru a demonstra încă o dată cinismul reprezentanului SUA.

  Тема:
  Imixtiunea SUA în problemele interne ale României (46)

  Tematic

  Răzvan Savaliuc îl face praf pe ambasadorul Hans Klemm
  Declarație șocantă: "Hans Klemm - şantajat de Liviu Dragnea"
  Sondaj: Sunteți de acord cu schimbarea ambasadorului Hans Klemm?
  Hans Klemm, atacat de cetățeni pentru propaganda "anticorupției"
  Ministru făcut praf de cetățeni după întâlnirea cu Hans Klemm
  Tagurile:
  relații, vestul țării, contributor, declarație, Hans Klemm, Romania, SUA
  Reguli de utilizareCOMENTARII


  Știrile Zilei