11:36 21 Aprilie 2019
În direct
 • EUR20.15
 • USD17.91
 • RUB0.28
 • RON4.23
 • UAH0.67
  Человек в костюме статуи Свободы машет американским флагом

  Doi deputați PNL critică imixtiunea SUA în politica internă a României

  © AP Photo / David Goldman
  Politică
  Sa primesc un link scurt
  Imixtiunea SUA în problemele interne ale României (46)
  27951

  Comunicatul de presă publicat pe site-ul Departamentului de Stat al SUA a provocat reacții critice și din partea unor deputați PNL

  BUCUREȘTI, 28 nov — Sputnik. Chiar dacă nu sunt de acord cu proiectele de lege propuse de PSD, reacții critice la declarația Departamentului de Stat al SUA au venit și din partea PNL.

  Într-o postare pe Facebook, fostul ministru al Justiției, deputatul Cătălin Predoriu, se arată îngrijorat de tonul cu care Departamentul de Stat se adresează României.

  „Lupta cu PSD pentru independența Justiției nu e ușoară și orice sprijin e binevenit. Dar nu pot să accept tonul pe care Departamentul de Stat vorbește României", a scris acesta pe Facebook.

  Deputatul PNL are temerea că atitudinea SUA față de România ar putea alimenta atitudini anti-americane și naționaliste.

  "Nu e sigur cât de inspirată și eficientă este această mișcare din punct de vedere tactic, ce ar putea alimenta un curent anti-american și naționalist, care poate fi manipulat de Rusia. Poate că e nevoie de mai multă ingeniozitate din partea Departamentului de Stat", a scris Predoiu.

  Un alt deputat PNL, Daniel Gheorghe, consideră că mesajul publicat de purtătorul de cuvânt al Departamentului de Stat, Heather Nauert, ar putea favoriza „propaganda rusească".

  "Comunicatul de presa al purtătorului de cuvânt al Departamentului Stat al SUA, Heather Nauert, va da apă la moară propagandei rusești în România și va alimenta mișcările populiste care pot confisca în mod radicalizant un discurs, altfel legitim în esență, de apărare a suveranității naționale", consideră deputatul Daniel Gheorghe.

  Acest consideră că Departamentul de Stat trebuie să se adreseze exclusiv Ministerului Afacerilor Externe sau structurilor Guvernului și nici într-un caz Parlamentului, "instituția fundamentală a democrației, prin care se exercită principiul constituțional al suveranității naționale și care rămâne expresia democratică a voinței populare".

  Reamintim că pe 27 noiembrie, pe site-ul Departamentului de Stat a apărut un comnicat în care purtătorul de cuvânt al instituției, Heather Nauert, își exprimă îngrijorarea față de intenția parlamentului României de a adopta un pachet de legi în domeniul justiției. În opinia purtătorului de cuvânt al Departamentului de Stat, aceste proiecte ar putea submina lupta anticorupție.

  Тема:
  Imixtiunea SUA în problemele interne ale României (46)

  Tematic

  Alarmant: Victor Ponta susține ingerința SUA în procesul legislativ din România?
  SONDAJ: Credeți că România trebuie să reacționeze la comunicatul SUA?
  Coincidență bizară: ONG se coalizează imediat după mesajul SUA
  SUA aruncă masca: România e colonie, trebuie să se învețe cu comenzile!
  Tagurile:
  justiție, parlament, deputat, Departamentul de Stat, Critică, PNL, Cătălin Predoiu, Daniel Gheorghe, SUA
  Reguli de utilizareCOMENTARII


  Știrile Zilei