08:43 26 Martie 2019
În direct
 • EUR19.53
 • USD17.27
 • RUB0.27
 • RON4.11
 • UAH0.64
  Ierusalim

  Ierusalimul, capitală a Israelului? Consultații la vârf și proteste vehemente

  © AFP 2019 / AHMAD GHARABLI
  Politică
  Sa primesc un link scurt
  SUA au recunoscut Ierusalimul drept capitală a Israelului (46)
  12810

  În timp ce presedintele Donald Trump se pregătește să anunțe decizia SUA despre recunoașterea Ierusalimului drept capitală a statului evreu, în alte capitale ale lumii se desfășoară o activitate diplomatică intensă

  BUCUREȘTI, 6 dec — Sputnik. Poziția Moscovei a fost expusă de Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al liderului de la Kremlin.

  ”Situația nu este simplă”, a spus el, adăugând că în ajun Vladimir Putin a avut o serie de convorbiri telefonice asupra acestui subiect de stringentă actualitate.

  ”În discuția cu Abbas (președintele autorității palestiniene) a fost exprimată îngrijorarea în legătură cu această situație și o posibilă agravare a ei”, a specificat Peskov.

  Tot azi ministerul de externe al Siriei a condamnat poziția Statelor Unite, calificând-o ca o nesocotire a dreptului iinternațional.

  ”Anume SUA alimentează cu sânge de popoare conflictele și rebeliunile în toată lumea, pentru a-și asigura dominația… Acest fapt confirmă necesitatea stringentă a unei noi ordini mondiale care să respecte suveranitatea țărilor și să apere drepturile popoarelor”, se menționează în documentul reprodus de RIA Novosti.

  Totodată a devenit cunoscut că Recep Tayyip Erdogan, șeful de stat al Turciei, țară care asigură președinția în Organizația Cooperării Islamice, convoacă liderii țărilor-membre la un summit extraordinar în problema Ierusalimului. 

  Тема:
  SUA au recunoscut Ierusalimul drept capitală a Israelului (46)

  Tematic

  Erdogan: „Mr Trump! Ierusalimul este Linia Roșie”, Turcia vs Israel
  Trump este primul președinte SUA care se roagă la Zidul de Vest din Ierusalim
  Tagurile:
  consultații, recunoaștere, capitală, proteste, Ierusalim, Israel, Rusia, SUA, Siria
  Reguli de utilizareCOMENTARII


  Știrile Zilei