07:55 21 August 2019
În direct
 • EUR19.64
 • USD17.72
 • RUB0.27
 • RON4.15
 • UAH0.70
  Ambasada SUA la București

  Protest la ambasada SUA de la București împotriva deciziei lui Trump

  © Photo: Wikimapia
  Politică
  Sa primesc un link scurt
  SUA au recunoscut Ierusalimul drept capitală a Israelului (48)
  35660

  La București se anunță un protest împotriva deciziei lui Donald Trump de recunoaștere a Ierusalimului drept capitală a Israelului

  BUCUREȘTI, 10 dec — Sputnik. La București sunt anunțate proteste împotriva recunoașterii de către SUA a Ierusalimului drept capitală a Israelului. Evenimentul, anunțat de Asociația Pentru Apărarea Drepturilor Apatrizilor și Refugiaților și Clubul Româno-Arab de Cultură și Presă, urmează să aibă loc la ambasada SUA de la București, marți, 12 decembrie, între orele 12 și 14.

  Într-un comunicat emis presei, inițiatorii protestului reamintesc că din cele 193 de state membre ale ONU, niciunul nu are ambasada la Ierusalim.

  "Întreaga lume s-a arătat stupefiată de decizia președintelui Trump, una care nu poate aduce decât violență, radicalizare și anularea oricăror eforturi de a încheia procesul de pace din Orientul Mijlociu. Marii lideri ai lumii, Patriarhul bisericii Copte, Suveranul Pontif, Întâi stătătorii bisericilor creștine de la Ierusalim au adresat mesaje de îngrijorare în care condamnă decizia SUA și cer respectarea legilor internaționale", menționează autorii în comunicat.

  În opinia  lor, "mutarea ambasadei SUA la Ierusalim nu va schimba faptul că Ierusalimul este supus unui regim de ocupație de către o forță armată care se ridică deasupra legii internaționale și violează drepturile omului".

  „Ierusalimul este sălaș sacru al celor trei mari religii monoteiste de la care se revendică spiritual peste jumătate din populația lumii. Ierusalimul a fost, este și trebuie să rămână capitala lumii", menționează autorii comunicatului.

  Printre revendicările înaintate de inițiatorii acțiunii de protest se află: anularea deciziei SUA de a recunoaște Ierusalimul drept capitală a Israelului, respectarea Status-Quo-ului Ierusalimului ca oraș al tuturor religiilor, respectarea legilor internaționale și a drepturilor omului, a deciziilor Consiliului de Securitate, Adunării Generale a ONU și ale UNESCO în privința Ierusalimului și respectarea dreptului la auto-determinare al poporului palestinian.

  "Îi așteptăm pe toți românii care susțin și respectă drepturile omului, pe cei care înțeleg gravitatea acestei declarații și modul în care se poate răsfrânge asupra României, pe toți iubitorii de dreptate, pe pelerinii care au trăit privilegiul de a simți forța magnetică a Ierusalimului, pe iubitorii poporului palestinian să ni se alăture marți, în fața ambasadei SUA", se mai spune în comunicat.

  Тема:
  SUA au recunoscut Ierusalimul drept capitală a Israelului (48)

  Tematic

  Decizia lui Trump privind Ierusalimul: reacţia lumii arabe
  Reacția Moscovei la anunțul lui Trump legat de statutul Ierusalimului
  Trump, după decizia asupra Ierusalimul, persoană nedorită în Marea Britanie?
  Ierusalim: Liderul Hamas cheamă la o "nouă intifadă" după anunțul lui Trump
  Franța: Emmanuel Macron, despre mișcarea lui Trump cu Ierusalimul - „Regretabil”
  Trump a recunoscut Ierusalimul drept capitală a Israelului
  Ierusalim, capitala discordiei
  Ierusalimul, capitală a Israelului? Consultații la vârf și proteste vehemente
  Moscova este îngrijorată de o posibilă decizie a SUA în legătură cu Ierusalimul
  Erdogan: „Mr Trump! Ierusalimul este Linia Roșie”, Turcia vs Israel
  Tagurile:
  protest, Ambasada SUA, manifestație, Trump, Ierusalim, românia, Israel, SUA, București


  Știrile Zilei