09:32 23 Iunie 2021
În direct
 • EUR21.37
 • USD17.97
 • RUB0.25
 • RON4.34
 • UAH0.66
  Politică
  Sa primesc un link scurt
  Criza refugiaților (90)
  18130

  Procesul de sancționare a Varșoviei reprezintă o răzbunare a Comisiei Europene pentru refuzul ei de a accepta imigranții musulmani, consideră vicepreședintele Parlamentului European

  BUCUREȘTI, 20 dec — Sputnik. Opinia a fost exprimată de vicepreședintele Parlamentului European din partea Poloniei, membru al comitetului politic al partidului Drept și Justiție, Ryszard Czarnecki.

  "Acest lucru a fost făcut pentru că Polonia a refuzat să accepte imigranți musulmani, iar reforma în justiție reprezintă doar un pretext", a declarat Czarnecki miercuri.

  El a subliniat că Polonia în nici un caz nu va accepta imigranți.

  "Nu vom primi acești imigranți. E dreptul suveran al guvernului polonez, care corespunde cu voința cetățenilor noștri", a declarat Czarnecki.

  Anterior, Comisia Europeană a acționat în judecată Polonia, Ungaria și Cehia pentru refuzul de a primi refugiați în cadrul programul UE de relocare.

  „Pentru demararea procesului de sancționare este nevoie de o unanimitate. Desigur, nu va exista o astfel de unanimitate", a declarat Czarnecki.

  De aceeași opinie este și secretarul de presă al partidului Drept și Justiție Beata Mazurek.

  "Pentru aplicarea sancțiunilor este nevoie de o unanimitate, iar noi suntem convinși că Ungaria nu va susține aceste sancțiuni", a declarat ea.

  Astăzi, vicepremierul ungar, Zsolt Semjen, a declarat deja că țara sa își va utiliza dreptul de veto pentru a bloca sancționarea Poloniei.

  "Prietenia polono-ungară şi angajamentul guvernului ungar faţă de tratate ne obligă să luăm atitudine în cadrul tuturor forurilor împotriva măsurii decise de Comisia Europeană", a declarat Semjen, scrie Agerpres, cu referire la agenţia naţională de presă a Ungariei MTI.    

  Miercuri, Comisia Europeană a adoptat decizia de lansare a procedurii de sancționare a Poloniei pentru "abaterile de la normele democratice" prin realizarea reformei justiției. În special, e vorba de aplicare a articolului 7 al Tratatului cu privire la Uniunea Europeană, care ar putea însemna lipsirea Poloniei de drept de vot în Consiliul European. Decizia va intra în vigoare în cazul în care va fi aprobată de celelalte state-membre.

  Тема:
  Criza refugiaților (90)
  Tagurile:
  reforma justiției, sancțiuni, Consiliul European, Comisia Europeană, Criza refugiaților, Polonia, Uniunea Europeană

  Știrile Zilei