11:35 07 Iulie 2020
În direct
 • EUR19.56
 • USD17.31
 • RUB0.24
 • RON4.04
 • UAH0.64
  Politică
  Sa primesc un link scurt
  30261

  Președintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, și-a exprimat admirația pentru Polonia, în contextul lansării de către Comisia Europeană a procedurii de sancționare a Varșoviei

  BUCUREȘTI, 21 dec — Sputnik. În timpul ședinței Camerei Inferioare a Legislativului de la București, președintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu și-a exprimat simpatia față de Polonia într-o replică dată senatorului USR Radu Mihail, care și-a exprimat temerea că România ar putea intra "în rândul țările iliberale, alături de Ungaria și Polonia".

  „Pentru mine, Polonia este o ţară care merită toată admiraţia, pentru că ştie să-şi respecte valorile, tradiţiile, independenţa şi suveranitatea. Nu am să fac comentarii în legătură cu ce decide Polonia, şi în mod suveran, Parlamentul", a replicat Tăriceanu.

  Reamintim că, miercuri, Comisia Europeană a adoptat decizia de lansare a procedurii de sancționare a Poloniei pentru "abaterile de la normele democratice" prin realizarea reformei justiției. În special, e vorba de aplicarea articolului 7 al Tratatului cu privire la Uniunea Europeană, care ar putea însemna lipsirea Poloniei de drept de vot în Consiliul European. Decizia va intra în vigoare în cazul în care va fi aprobată de celelalte state-membre.

  Tagurile:
  senat, sancțiuni, Comisia Europeană, USR, Călin Popescu Tăriceanu, Polonia, România


  Știrile Zilei