15:48 21 Octombrie 2019
În direct
 • EUR19.37
 • USD17.40
 • RUB0.27
 • RON4.07
 • UAH0.69
  Ierusalim

  Scandal diplomatic româno-palestinian după declarația lui Dragnea

  © Sputnik / Радик Амиров
  Politică
  Sa primesc un link scurt
  SUA au recunoscut Ierusalimul drept capitală a Israelului (48)
  49151

  Reprezentantul diplomatic al României a fost convocat de ministerul de Externe al Palestinei pentru a cere explicații în legătură cu declarațiile lui Liviu Dragnea

  BUCUREȘTI, 28 dec — Sputnik. Ministrul palestinian al Afacerilor Externe a convocat miercuri reprezentantul diplomatic al României, după declarațiile făcute de președintele Camerei Deputaților, Liviu Dragnea, despre o posibilă mutare a ambasadei României la Ierusalim, în pofida rezoluției votate Adunarea Generală a ONU cu privire la statutul Ierusalimului, anunță portalul palestinian PNN.

  Anterior, adjunctul ministrului de Externe, Tzipi Hotovely, a declarat că "Israelul se află în negociere cu cel puțin zece state, printre care unele se află în Europa, cu privire la mutarea ambasadelor la Ierusalim".

  Asistentul ministrului de Externe pentru Afaceri Europene, Amal Jado, și-a exprimat îngrijorarea față de declarațiile făcute de președintele parlamentului român, prin care se sugerează o posibilă mutare a ambasadei române din Tel Aviv la Ierusalim, fapt care, în opinia diplomatului, contravine legislației internaționale și rezoluției ONU, în special rezoluției 478 a Consiliului de Securitate, precum și "pozițiilor Uniunii Europene cu privire la statutul legal Ierusalimului".

  De asemenea, asistentul ministrului de Externe pentru Afaceri Europene și-a exprimat nemulțumirea față de abținerea de la vot a reprezentanților României în cadrul Adunării Generale a ONU pe marginea rezoluției 19/10 cu privire la statutul Ierusalimului, considerând că „această poziție favorizează statul ocupant".

  Diplomatul Jado a subliniat importanța declarației Ligii Arabe în cadrul sesiunii de urgență privind anunțarea de către Trump a transferului Ambasadei SUA de la Tel Aviv la Ierusalim, referindu-se la decizia Ligii Arabe de a reduce relațiile dintre țările arabe și orice țară care își mută reprezentanța diplomatică de la Tel Aviv la Ierusalim.

  Тема:
  SUA au recunoscut Ierusalimul drept capitală a Israelului (48)


  Știrile Zilei