22:38 19 Februarie 2020
În direct
 • EUR19.10
 • USD17.64
 • RUB0.28
 • RON3.99
 • UAH0.72
  Politică
  Sa primesc un link scurt
  5779230

  "Păi nu îl sprijineați pe ilustrul trimis în judecată de procurorii DNA, într-un dosar de trafic de influență?"

  BUCUREȘTI, 3 ian — Sputnik, Dragoș Dumitriu. Liviu Pleșoianu a început anul cu un atac la cel considerat drept personajul numărul unu al jocurilor "strategice" din țara noastră, ambasadoul SUA Hans Klemm. Iar atacul nu e gratuit, ci e legat de un eveniment care a avut loc acum câteva ore.

  "Știrea asta — "Valeriu Zgonea este trimis în judecată de procurorii DNA, într-un dosar de trafic de influență" — e daună totală pentru domnia voastră", îi scrie Pleșoianu ambasadorului Klemm. "Păi nu îl sprijineați pe ilustrul Zgonea atunci când PSD-cel-Rău voia să-l dea jos de la șefia Camerei Deputaților?".

  Cum facem acum, domnu' ambasador, întreabă Pleșoianu. "Adică dumneavoastră, domnu' ambasador, v-ați afișat public cu un #PENAL, ați sprijinit #CORUPȚIA?". De fapt, asemeea ipostază delicată nu este străină ambasadorilor trimiși de Washington să ne predea lecții anticorupție.

  "Activitatea "excelenței" voastre în România este un #OXYMORON", consideră Pleșoianu, care reproduce definiția termenului. "Adevăr usturător sub forma asocierii paradoxale a doi termeni contradictorii" — definiție care se potrivește cu bizara paradigmă a atitudinii lui Hans Klemm.

  "Păi ori e "DNA să vină să vă ia!", ori e "A fost o onoare să îl putem avea pe președintele Zgonea alături de noi!". Hotărâți-vă, domnu' ambasador", scrie ironic Pleșoianu, care mai adaugă o versiune etmologică a termenului… puțin mai deranjantă — "From Greek oxymoron, noun use of neuter of oxymoros (adj.) "pointedly foolish," from oxys "sharp" (see acrid) + moros "stupid" (see moron)".

  "Moron", pentru cei ce cunosc engleza, este un termen pe cât de uzual, pe cât de puțin măgulitor — cum spuneam, Pleșoianu începe 2018 cu o directă în plină figură… de prin rang a Sistemului!

  Tematic

  Liviu Pleșoianu, mesaj puternic pentru 2018!
  Liviu Pleșoianu, desemnat "Revelația politică a anului 2017"
  Pleșoianu, mesaj radical pentru Codruța și Klaus Werner: "Se tem!"
  Pleșoianu s-a ținut de cuvânt: scrisoare extraordinară pentru Trump!
  Liviu Pleșoianu începe în forță: dezvăluire tare despre manipularea străină
  Tagurile:
  atac, inconsecvență, Judecată, DNA, Valeriu Zgonea, Hans Klemm, Liviu Pleșoianu, România


  Știrile Zilei