04:39 08 Martie 2021
În direct
 • EUR21.15
 • USD17.58
 • RUB0.24
 • RON4.33
 • UAH0.63
  Politică
  Sa primesc un link scurt
  20301

  Ambasadoarea Olandei, Stella Ronner Grubacic, confirmă ipoteza lansată de Sputnik

  BUCUREȘTI, 4 ian — Sputnik, Daniel Nistor. Când s-a dus să petreacă Revelionul, doamna ambasadoare habar nu avea că va sta la masă cu omul de afaceri cu probleme penale Nelu Iordache.

  Dan Mașca din Târgu Mureș a adresat o întrebare pe acest subiect Ambasadei Olandei la București. Răspunsul este epocal.

  "Ambasadoarea Ronner a petrecut Anul Nou cu familia, într-o vacanță la schi. A făcut-o ca persoană privată, nu în calitate de ambasador" — se arată în răspuns.

  "Masa de Anul Nou a fost organizată de hotelul unde a fost cazată doamna Ronner împreună cu familia. Au fost prezenți sute de invitați. Configurația locurilor la masă a fost stabilită de conducerea hotelului, pe baza invitațiilor. Nu a existat niciun contact între doamna ambasadoare și conducerea hotelului privind configurația locurilor. De altfel, ea nu știa alături de cine va sta la masă familia ei", precizează reprezentanții Ambasadei.

  Aceștia reconfirmă atașamentul Olandei față de lupta anticorupție din România, precum și faptul că Stella Ronner Grubacic a semnat, alături de alți șase ambasadori, o declarație critică la adresa a trei legi care "vor îngreuna activitatea procurorilor din România în lupta lor împotriva corupției".

  Exact ce scriam miercuri: "Să existe, într-adevăr, o înțelegere ocultă între Iordache și Grubacic? Greu de crezut. Dacă o ambasadoare ar avea ceva de împărțit cu un condamnat penal, tocmai, că ar evita pe cât posibil să se afișeze în public alături de acesta. S-ar întâlni cu el numai în locuri unde nu i-ar vedea nimeni, ca să nu dea naștere niciunei suspiciuni. Mai degrabă avem de-a face cu o nouă gafă, o nouă dovadă de lipsă de profesionalism manifestată de un ambasador al unei țări importante. Probabil că Grubacic nici nu știa cum arată Iordache la față, a aflat abia după ce a văzut pozele răspândite pe Internet".

  Tematic

  General român către ambasadoarea Franței: "Ești prostănacă?"
  De ce au atacat în haită ambasadorii indignați
  O judecătoare acuză 7 ambasadori: "Propagandă, manipulare, dezinformare"
  Tagurile:
  vecinătate, masă, Revelion, Explicație, Ambasada Olandei, Nelu Iordache, Stella Ronner-Grubacic, România

  Știrile Zilei