08:13 23 Ianuarie 2020
În direct
 • EUR19.57
 • USD17.66
 • RUB0.28
 • RON4.10
 • UAH0.72
  Politică
  Sa primesc un link scurt
  81870

  „Un individ care a furat case de la stat cu acte false şi vorbeşte de corupţia politicienilor mi se pare cea mai mare mizerie şi farsă care i se face acestui popor!”

  BUCUREŞTI, 5 ian — Sputnik, Georgiana Arsene. Fostul deputat al Partidului Mişcarea Populară, Gelu Vişan, îl atacă dur pe preşedintele ţării, într-o postare de pe pagina sa de socializare. Reacţia lui Vişan apare ca urmare a declaraţiilor făcute astăzi de preşedintele Klaus Iohannis, la şedinţa Consiliului Superior al Magistraturii.

  Vişan îl acuză că aduce nazismul în România şi susţine că „Justiţia este profund politică: „Klaus Werner Iohannis, într-o nesimţire proverbială, laudă faptul că justiţia a fost independentă. Nu a auzit de protocoalele dintre SRI şi Procurori, nu a auzit de Binom, nu a auzit de escapadele lui Kovesi cu politicieni şi securişti, nu a auzit de generalul Dumbravă care dictează soluţii prin bileţel, nu a auzit de abuzurile SRI-DNA prin care oameni nevinovaţi au fost aruncaţi în puşcărie, fiind achitaţi după luni de zile" susţine Vişan.

  Declaraţia preşedintelui Iohannis cu privire la introducerea principiului integrităţii în Constituţie nu este pe placul lui Vişan şi consideră că aceasta este o propunere „sinucigaşă"  a primului om în stat. „Eu zic să luâm în considerare această propunere sinucigaşă a lui Iohannis, dacă se va renunţa total la imunitate, inclusiv la imunitatea Preşedintelui, primul care trebuie să fie pus sub urmărire penală, pentru furt de case cu acte false. Rar mi-a fost dat să văd o asemenea ipocrizie!"

  Fostul deputat spune că de azi înainte, listele pentru toate alegerile vor fi făcute de procurorul şef DNA, DIICOT, de procurorul general sau de oricare alt procuror şi că, astfel, oricărui individ care „nu e agreat" i se va bloca accesul pe liste. „Acesta este un comportament identic cu cel al Partidului Nazist al lui Hitler sau al celui Comunist al lui Stalin", a menţionat Vişan.

  Trebuie specificat faptul că nu este prima dată când Vişan îl atacă pe Iohannis. În luna noiembrie a anului trecut, acesta susţinea, tot pe pagina sa de socializare, ca preşedintele şi-a clădit cariera pe seama falsurilor pe care le-a făcut împreună cu soţia sa, Carmen.

  Tagurile:
  atac, președinte, Gelu Vişan, Klaus Iohannis, România


  Știrile Zilei