05:54 08 Decembrie 2019
În direct
 • EUR19.39
 • USD17.48
 • RUB0.27
 • RON4.06
 • UAH0.73
  Bogdan Chirieac

  Chirieac dă peste cap declarațiile lui Tudose - a făcut acuzații mincinoase!

  © Photo : Antena3
  Politică
  Sa primesc un link scurt
  460653

  Acuzații aduse lui Carmen Dan de către Mihai Tudose sunt date peste cap de declarațiile "martorului" Bogdan Chirieac

  BUCUREȘTI, 11 ian — Sputnik, Dragoș Dumitriu. Invitat în emisiunea Alessandrei Stoicescu, jurnalistul Bogdan Chirieac a fost întrebat despre episodul discuției premierului cu chestorul Ioniță, dialog în urma căruia controversatul premier a acuzat-o pe Carmen Dan că „l-a mințit" și că, în consecință, "nu mai poate colabora cu ea".

  Surprinzător, Tudose l-a nominalizat ca martor la discuția cu chestorul pe Chirieac, iar cunoscutul jurnalist a lămurit ce s-a petrecut.

  Totul a plecat de la acuzația lui Chirieac că "Tudose este protectorul pedofililor", cu varianta „soft", este "protectorul protectorilor pedofililor". „Premierul Tudose m-a sunat, spunându-mi că nu are nimic cu mine, că înțelege că presa e liberă, dar că situația cu Ioniță e mai complicată, în sensul că îl sună de 2 ore și chestorul nu îi răspunde".

  Și, ca un făcut, chiar în timp ce aveau această conversație, sună telefonul (altul) lui Tudose — și, ce să vezi, era chiar Ioniță. Tot ca din întâmplare, Tudose nu-l pune pe jurnalist pe ton de așteptare, așa cum era firesc, ci dimpotrivă, face în așa fel ca Bogdan Chirieac să audă întreagă cealaltă conversație!

  "A pus telefonul pe speaker?", a întrebat firesc Alessandra Stoicescu. "Cred că da", a răspuns Chirieac nesigur. Jurnalistul a mărturisit că nu cunoaște nici vocea, nici măcar cum arată Ioniță, dar crede că premierul nu a mințit.

  Bref, Chirieac a confirmat că Tudose l-a întrebat pe chestor dacă acceptă funcția de șef al IGPR iar acesta a răspuns că nu.

  Dar, pe lângă gradul scăzut de credibilitate al poveștii, Chirieac a venit cu o informație nouă care, coroborată cu mărturia sa și cu declarațiile premierului, dovedește clar că Tudose a formulat acuzații mincinoase la adresa ministrului Carmen Dan.

  "Am aflat, pe surse, că Ioniță acceptase funcția în fața doamnei Carmen Dan", a spus Chirieac. Pe de altă parte, atât din mărturia sa cât și din cea a premierului, rezultă clar că Tudose nu l-a întrebat nicio clipă pe Ioniță dacă a acceptat în fața ministrului Carmen Dan — deci dacă ministrul a prezentat varianta cu bunăcredință, având acordul chestorului — deci dacă a mințit sau nu.

  Nu, Tudose a trecut direct la acuzația că minstrul de Interne l-a mințit — deci o acuzație mincinoasă, nebazată pe vreo probă sau declarație. Pur și simplu, Tudose a comis o calomnie urmată de insultă.

  Așteptăm noi lămuriri din partea lui Tudose sau poate a chestorului Ioniță.

  Până atunci, o provocare: ar putea prezenta cei implicați — Tudose, chestorul Ioniță și Bogdan Chirieac — o probă bazată pe listingurile telefonice? Pentru că, tot "pe surse", am aflat că povestea Tudose — Chirieac ar fi o făcătură gogonată. Specifică, deja.

  Tematic

  Carmen Dan, făcută praf de Coarnă: "Are lângă ea un prieten al pedofilului"
  Băsescu iese la rampă şi lansează acuze grave în adresa lui Tudose
  Mihai Tudose provoacă o criză politică - PSD poate pierde guvernarea
  Ultima oră: încă o lovitură dată de Tudose liderilor Coaliției PSD-ALDE
  Tagurile:
  acuze, dezmințire, discuție, Mihai Tudose, Carmen Dan, Bogdan Chirieac, România


  Știrile Zilei