20:06 11 Mai 2021
În direct
 • EUR21.51
 • USD17.82
 • RUB0.24
 • RON4.37
 • UAH0.64
  Politică
  Sa primesc un link scurt
  14610

  Lupta din PSD este un război pe faţă în SRI. Rezultatul CEX se va lua la SRI, nu la PSD

  BUCUREŞTI, 15 ian — Sputnik, Georgiana Arsene. Războiul din Partidul Social Democrat este, de fapt, unul intern al SRI. Aceasta este declaraţia şoc pe care o face politicianul Gelu Vişan, fost deputat al Partidului Mişcarea Populară.

  Într-o postare publicată pe pagina sa de socializare, Vişan susţine că tot ceea ce se petrece acum în România nu are nici o legătură cu politica, ci cu nevoia Sistemului de a se menţine la putere.

  „Din 90 încoace, toate partidele din România, fără nici o excepţie, au fost conduse de Securişti, parte a Sistemului. Că au fost de la Securitate, SRI, SIE, că au fost agenţi sau turnători la Securitate sau agenţi ai unor Servicii Secrete Străine, toate Partidele Româneşti au fost create şi sunt conduse de Securişti", precizează Vişan.

  În legătură cu Comitetul Naţional Executiv din PSD, care are loc astăzi, Vişan face menţiunea că lupta s-ar da, de fapt, între Florian Coldea, fost director adjunct al SRI, şi Eduard Hellvig, actualul şef al Serviciului Român de Informaţii.

  „În PSD, Dragnea, băiatul bun pe care-l folosea Sistemul, a defectat. Din cine ştie ce motive, cel mai probabil legate de bani şi schimburi de putere între Securişti. Dragnea a intrat în dizgraţie. În PSD, Dragnea era apropiat de Coldea şi de oamenii lui, Tudose este omul Noii Securităţi, reprezentate de Hellvig. Cum şefii lui Hellvig nu vor să împartă puterea cu nimeni, Dragnea a intrat în dizgraţie", explică politicianul.

  Acesta afirmă că episodul Dragnea-Tudose nu este unicul exemplu de luptă în cadrul SRI prin intermediul PSD.

  „L-au aruncat în faţă pe Zgonea-SRI, nu a mers, pe Ponta-SIE, cuplu cu Grindeanu SRI, nu a mers, acum îl aruncă în bătălie pe Tudose SRI. Ceea ce vedeţi acum este un război pe faţă în SRI, dus prin intermediul PSD. Decizia nu se va lua la PSD, ci la SRI. Cum Coldea este pe revenire, în funcţie de cum se va înţelege azi cu Hellvig, aşa va arăta rezultatul şedinţei de azi de la PSD", adaugă Vişan.

  Potrivit declaraţiei politicianului, Hellvig, lipsit de experienţă, „a atacat prea devreme", fapt care l-a pus în încurcătură. De aceea, azi s-ar putea să asistăm la un armistiţiu între „Vechii şi Noii Securişti".

  Tematic

  Peste câteva ore - acțiune în forță #REZIST la sediul central PSD
  Mihai Tudose provoacă o criză politică - PSD poate pierde guvernarea
  Ultima oră: încă o lovitură dată de Tudose liderilor Coaliției PSD-ALDE
  Circ și scandal #REZIST la PSD - maimuțăreli, rețineri și amenzi (VIDEO)
  Tagurile:
  culise, grupări, lideri, manipulare, SRI, PSD, Gelu Vişan, Mihai Tudose, Eduard Hellvig, Liviu Dragnea, România

  Știrile Zilei