18:55 12 Noiembrie 2019
În direct
 • EUR19.22
 • USD17.43
 • RUB0.27
 • RON4.04
 • UAH0.71
  Liviu Dragnea, Călin Popescu Tăriceanu și Klaus Iohannis

  Surse: Premier surpriză! Dragnea și Tăriceanu îl vor impune lui Iohannis

  © AFP 2019 / DANIEL MIHAILESCU
  Politică
  Sa primesc un link scurt
  Klaus Iohannis (199)
  354431

  Un nou nume de premier a fost pregătit de liderii Coaliției, are susținerea necesară

  BUCUREȘTI, 15 ian — Sputnik, Dragoș Dumitriu. Dacă până acum toate informațiile convergeau către numirea lui Paul Stănescu drept noul premier, se pare că puternicul lider de la Olt se menține pe poziția refuzului.

  În aceste condiții, Liviu Dragnea are o nouă propunere, acceptată și de liderul ALDE, Călin Popescu Tăriceanu. Noul nume este Mihai Fifor, actual ministru al Apărării.

  În acest sens, o listă cu 240 de parlamentari care susțin decizia Coaliției este pregătită pentru a-i fi înmânată președintelui. În acest fel, se demonstrează susținerea parlamentară pentru decizia Coaliției.

  "Iohannis nu poate refuza, fiindcă orice altă numire a sa va fi respinsă de majortitate", iar între timp poate surveni suspendarea președintelui. "Tăriceanu ar fi timp de o lună președinte, iar în luna asta se rezolvă TOT", a declarat cunoscutul analist Bogdan Chirieac pentru Antena 3.

  Până la această oră, nimeni nu a contestat strângerea de semnături pentru o nouă nominalizare pentru prima funcție a Executivului. 

  Тема:
  Klaus Iohannis (199)
  Tagurile:
  Guvern, surse, premier, PSD, Klaus Iohannis, Calin Popescu Tăriceanu, Liviu Dragnea, România


  Știrile Zilei