11:56 18 Octombrie 2019
În direct
 • EUR19.35
 • USD17.41
 • RUB0.27
 • RON4.07
 • UAH0.70
  Liviu Pleșoianu

  Pleșoianu s-a ținut de cuvânt - iată de ce au fost numiți Tudose și Grindeanu

  Facebook Liviu Pleșoianu
  Politică
  Sa primesc un link scurt
  2242111

  "Dacă nu ar fi existat aceste complicități, Cioloș, Grindeanu și Tudose NU ar fi ajuns în veci premieri"

  BUCUREȘTI, 16 ian, Sputnik — Dragoș Dumitriu. Liviu Pleșoianu anunța încă de ieri că va spune multe despre cum au ajuns Tudose și Gringeanu să fie propuși premieri de PSD. Răspunsul simplu — intervenția sau imixtiunea serviciilor — este completat de originalul deputat cu un element important de responsabilitate a omului politic. „Până la urmă, nu te poate forța nimeni să-ți dai autogol", spune Pleșoianu. Iar aceasta este, în opinia lui Pleșoianu, „marea problemă".

  "Entitățile transnaționale metastatale, serviciile de informații, autointitulatele „ELITE" financiare mondiale… acestea au existat dintotdeauna și vor continua să existe", afirmă Pleșoianu. "Marea problemă este însă alta. Ea constă în dorința mult prea multor politicieni de a se adăpa și de a se hrăni cu ce le aruncă în bol cei care alcătuiesc așa-zisa „ELITĂ"! Până la urmă, nu te poate forța nimeni să-ți dai autogol".

  Ceea ce spune Pleșoianu se referă evident la propriul partid, la liderii săi, acuzați deseori că, din cauza problemelor personale, au făcut înțelegeri și compromisuri dincolo de ceea ce cunoșteau membrii sau votanții PSD.

  "Te poate stimula, te poate momi, te poate chiar constrânge, dar decizia ultimă ÎȚI APARȚINE!", consideră Pleșoianu, care crede că, până la urmă, "tu decizi dacă îți introduci sau nu mingea în propria poartă!".

  Iar acuzația sa devine mai directă: cu tot "statul paralel", cu toate „binoamele„, cu toată "Noua Securitate", cu toată puterea „ELITELOR", "fără complicitățile politicienilor nimic din toate aceste lucruri nu s-ar putea întâmpla".

  "Dacă nu ar fi existat aceste complicități, Băsescu NU mai era Președintele României începând cu 2012, iar Cioloș, Grindeanu și Tudose NU ar fi ajuns în veci premieri…", spune Pleșoianu.

  Concluzia lui Liviu Pleșoianu, acum, în momentul în care s-a procedat la numirea unui nou premier, se referă la o condiționare — dacă vrem sau nu să fim liberi.

  "E timpul ca, în Anul Centenarului, să ne hotărâm ce țară vrem să fim de aici înainte — iar dacă vrem să fim oameni liberi, să trăim într-o țară care să fie cu adevărat a noastră, atunci e timpul ca politicienii să devină OAMENI politici, e timpul ca demnitarii să acționeze cu DEMNITATE!".

  Nu sunt cuvinte mari, e pur și simplu singura șansă, conchide deputatul Liviu Pleșoianu, la capătul unei interesante analize, care merită citită integral.

  Tematic

  Demisia lui Tudose dă peste cap un eveniment așteptat de 100 de ani
  Demisia lui Tudose a lovit leul
  Dezvăluire din SUA despre Tudose și legătura cu securiștii
  Culisele discuțiilor purtate cu Ponta, dezvaluite de Sorin Grindeanu
  Aroganța premierului Tudose și o dezvăluire despre Grindeanu
  Tagurile:
  valori, numiri, premieri, nonvalori, Liviu Pleșoianu, Mihai Tudose, Sorin Grindeanu, România


  Știrile Zilei