22:56 13 Noiembrie 2019
În direct
 • EUR19.23
 • USD17.46
 • RUB0.27
 • RON4.04
 • UAH0.71
  Генеральный директор Института региональных проблем Дмитрий Журавлев

  Opinie de la Moscova: de ce a demisionat Tudose

  © Sputnik / Александр Натрускин
  Politică
  Sa primesc un link scurt
  59140

  Politologul rus Dmitri Juravliov consideră că motivul demisiei premierului român Mihai Tudose este lipsa de dorință a PSD de a avea un premier independent, în condițiile în care Liviu Dragnea nu poate ocupa funcția de șef al guvernului

  BUCUREȘTI, 17 ian — Sputnik. Unul dintre motivele demisiei premierului Tudose, potrivit politologului rus Dmitri Juravliov, este faptul că acesta nu este liderul PSD. Expertul rus a comentat situația politică din România, fiind solicitat de radio Sputnik

  "Cauza principală constă în faptul că Mihai Tudose nu conduce și Partidul Social-Democrat. Iar liderul formațiunii nu poate să ocupe această funcție de premier din cauza unei condamnări, iar un premier prea independent nu le convine. Dacă un om condamnat penal poate ocupa funcția de președinte al partidului, atunci acest lucru ne vorbește de o criză profundă în care se află întregul sistem politic", consideră politologul.

  În opinia lui Juravliov, situația va rămâne una neschimbată în cazul în care funcția de premier va fi ocupată iarăși de un reprezentant al partidului parlamentar.

  Prim-ministrul român, Mihai Tudose, și-a anunțat demisia după ce Comitetul Executiv al PSD a decis retragerea susținerii politice. Conform deciziei lui Klaus Iohannis, funcția de premier interimar este exercitată de vicepremierul Mihai Fifor.

  Tematic

  Incredibil - ce s-a scris despre criza lui Tudose... în China!
  Decizie surpriză a PSD: în locul lui Tudose - fost inginer OMV Petrom
  Val de semnături pentru Iohannis: „Nu desemnați premier PSD!"
  Șoc la PSD: Dragnea nu va nominaliza niciun premier!
  „În PSD, Dragnea a defectat"
  Tagurile:
  guvern, demisia, PSD, Dmitri Juravliov, Mihai Tudose, Rusia, România


  Știrile Zilei