21:30 17 Noiembrie 2018
În direct
 • EUR19.31
 • USD17.07
 • RUB0.26
 • RON4.14
 • UAH0.61
  Klaus Iohannis

  „Moscova" a avut dreptate, Iohannis nu crede în lacrimi, dar nici Kovesi

  © Facebook / Klaus Iohannis
  Politică
  Sa primesc un link scurt
  Laura Codruța Kövesi (118)
  109662

  O zi cu un nou premier și... trei premiere, dar și cu un mesaj de forță a șefei DNA

  BUCUREȘTI, 17 ian — Sputnik, Dragoș Dumitriu. Astăzi au avut loc mai multe premiere. Cea mai importantă a fost, desigur, desemnarea celei dintâi femei premier din istoria României. Elena Ceaușescu a deținut funcția de prim-vicepremier, dar nu pe cea de șef al Executivului.

  A doua premieră a fost scurtimea formalităților care au precedat preluarea mandatului, aici incluzând propunerea, desemnarea, dar și discursurile. În aceeași etapă se înscrie și relaționarea decentă între Cotroceni, Kiseleff și palatul Victoria, din nou un fapt rar întâlnit în ultimii 15 ani.

  În fine, a treia premieră este chemarea la DNA, chiar în ziua discuțiilor de la Cotroceni, a unor persoane din dosarul care îl vizează pe liderul principalului partid de guvernământ.

  Rezumând, analiza Sputnik ("Moscova", cum spun unii despre Agenția noastră) publicată în această dimineață a evaluat corect planul lui Iohannis, prima etapă. Iohannis nu a întârziat, a acceptat numirea apropiatei lui Dragnea, în ciuda solicitărilor, a "lacrimilor„, #REZIST, USR și a altor grupări. Dar…

  … Dar acțiunea de azi de azi de la DNA anunță o mobilizare a forțelor în direcția Dragnea, fapt care ar putea duce la probleme mari în justiție pentru Liviu Dragnea. În acest context, premierul susținut de șeful PSD ar avea o poziție șubredă, moment în care totul se poate reevalua, mai ales de către Iohannis.

  Cu alte cuvinte, să ne așteptăm la continuarea războiului prin intermediul instituțiilor de forță, cu Laura Kovesi ca vector principal. Acțiunea de azi poate fi interpretată ca o demonstrație de forță a puternicei șefe a anticorupției.

  Тема:
  Laura Codruța Kövesi (118)
  Tagurile:
  coincidență, chemare, numire, DNA, Președenția României, Liviu Dragnea, Laura Codruța Kovesi, Viorica Dăncilă, Klaus Iohannis, România
  Reguli de utilizareCOMENTARII


  Știrile Zilei