18:29 16 Noiembrie 2018
În direct
 • EUR19.31
 • USD17.07
 • RUB0.26
 • RON4.14
 • UAH0.61
  Klaus Iohannis, Președintele României

  Băsiștii, isterizați: "Jos Iohannis!"

  presidency.ro
  Politică
  Sa primesc un link scurt
  Klaus Iohannis (91)
  13210

  #Reziștii s-au înfuriat la culme când au constatat că Iohannis nu e Băsescu

  BUCUREȘTI, 18 ian — Sputnik, Daniel Nistor. "Huo, jos Iohannis, nu-l mai votez în viața mea, îi iau înapoi like-ul de pe Facebook!". Cam așa se manifestă, pe Internet, numeroși simpatizanți (sau foști simpatizanți) ai președintelui, de când acesta a aprobat desemnarea Vioricăi Dăncilă pentru funcția de premier.

  Acești indignați sunt, în cea mai mare parte, ex-admiratori ai ex-președintelui Traian Băsescu. Ei l-au și votat pe Klaus Iohannis în 2014 tocmai ca să continue politica predecesorului său. O politică bazată pe scandal, și obligatoriu, pe pus piedici PSD-ului. Pentru că în viziunea lor, asta trebuie să facă șeful statului, de dimineața până seara — să înjure PSD-iști și să le obstrucționeze orice inițiativă.

  Nu contează că fostul premier Mihai Tudose a demisionat și că Viorica Dăncilă are susținere de la majoritatea parlamentară, "jos cu teleormăneanca, președintele s-o zvârle pe scări!".

  Ca să fim drepți cu istoria (recentă), și Băsescu  l-a nominalizat premier pe PSD-istul Victor Ponta (de două ori), ba a girat și un guvern de coaliție PDL-PSD. Da, dar el a făcut-o vitejește, cu declarații belicoase — "am înghițit niște broscuțe, porci nu înghit", iar Ponta era "un pisicuț, un dottore plagiatore". Stârnind astfel încântarea indignaților, grupați azi în mișcarea #rezist. Iohannis nici măcar nu a scrâșnit din dinți când a desemnat-o pe Dăncilă, și nici vreo aluzie la coafura ei nu a scăpat.

  Ne place sau nu, în România mare parte din opinia publică e radicalizată, împărțită în două tabere ireconciliabile. O tabără vrea să dea de pământ cu sorosiștii, tefeliștii, slugile Occidentului putrefact, cealaltă ar spânzura de beregăți comuniștii, pesediștii, sclavii rușilor.

  Această a doua echipă de comando frenetic n-are chef să priceapă că peședintele e un arbitru în jocul politic, și un jucător, așa cum se autointitulase Băsescu. În viziunea lor, el nu trebuie să ia decizii pe baze constituționale, de exemplu să respingă premierul propus numai dacă există motive. Ci să învârtă o ghioagă deasupra capului în aplauzele lor, ale #reziștilor, în timp ce se trântesc la pământ, înspăimântați, adversarii. Ei așa cred, că președintele, adică arbitrul, are adversari.

  Тема:
  Klaus Iohannis (91)

  Tematic

  Decretul lui Iohannis de desemnare a candidatului a fost rectificat
  Klaus Iohannis, contestat puternic de fanii săi
  Declaraţie şoc: Iohannis, candidatul lui Dragnea la prezidenţiale
  Magdalena Bistriceanu, mesaj dur chiar pe pagina lui Iohannis: „l-ați trădat”
  Rezultat neașteptat: azi, Dragnea i-a dat o lovitură mortală lui Iohannis!
  „Moscova" a avut dreptate, Iohannis nu crede în lacrimi, dar nici Kovesi
  Iohannis are planul făcut - avem deja un nou premier!
  Klaus Iohannis a desemnat un premier interimar. Încep consultările
  Victor Ponta, vehement, despre „blat Iohannis cu Dragnea"
  Tagurile:
  Rezist, PSD, Victor Ponta, Traian Băsescu, Mihai Tudose, Viorica Dăncilă, Klaus Iohannis, România
  Reguli de utilizareCOMENTARII


  Știrile Zilei