09:24 25 Aprilie 2019
În direct
 • EUR20.03
 • USD17.87
 • RUB0.28
 • RON4.21
 • UAH0.67
  Drpelul Chinei

  China: Noua Strategie de apărare a SUA este o mostră de gândire perimată

  © AP Photo / Andy Wong
  Politică
  Sa primesc un link scurt
  22740

  După reacția Moscovei la ”noua listă a rivalilor strategici ai SUA”, nu a întârziat și o declarație a Beijingului

  BUCUREȘTI, 20 ian — Sputnik. Rolul atribuit țării noastre în documentul de curând prezentat este o manifestare a mentalității din perioada Războiului Rece care riscă să aibă ca urmare acel fapt că ideea unei lumi globalizate și dezvoltate va fi irealizabilă, se arată în comunicatul publicat pe site-ul ambasadei chineze în SUA.

   

  Secretariatul american al Apărării a publicat vineri noua Strategie de apărare națională. Printre principiile fundamentale ale acesteia este trecerea accentului de pe lupta împotriva terorismului spre competiția cu ”marile puteri”, cum ar fi Rusia ți China, și consolidarea în acest scop a unei forțe militare impunătoare pe baza dezvoltării capacităților nucleare, antirachetă și cibernetice.

  ”Am rețiut ceea ce este legat de China în Strategia de apărare națională […]. Pacea și progresul sunt temele epocii noastre și, deopotrivă, aspirațiile omenirii. Totodată, dacă unele persoane privesc lumea prin prisma Războiului Rece […], ele sunt condamnate să nu vadă decât conflicte și confruntări. Într-o asemenea stare de spitit, pacea și dezvoltarea mondială sunt idei inaccesibile”, se subliniază în comunicat.

   

   

  Tagurile:
  critici, reacție, Strategia de apărare națională, SUA, Rusia, China
  Reguli de utilizareCOMENTARII


  Știrile Zilei