07:48 27 Iunie 2019
În direct
 • EUR20.64
 • USD18.16
 • RUB0.29
 • RON4.37
 • UAH0.69
  Călin Popescu-Tăriceanu

  Tăriceanu i-a pus la punct pe ambasadori, demonstrație de suveranitate!

  © Photo: Senatul României
  Politică
  Sa primesc un link scurt
  1197160

  "În ultimii ani în România nimeni nu i-a atras atenţia ambasadorului x sau y: „V-aţi depăşit limitele mandatului!"

  BUCUREȘTI, 23 ian —, Sputnik, Dragoș Dumitriu. Preşedintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, a continuat seria atitudinilor care au uimit în ultima vreme — adevărate lecții de demnitate cu care opinia publică nu mai era obișnuită de mult timp.

  Aseară, invitat la emisiune „Sinteza Zilei", Tăriceanu a fost extrem de ferm în privința atitudiniii oficialilor străini la București, spunând că atitudinea unor ambasadori a depășit limitele normale.

  „Atitudini ale unor ambasade la Bucureşti sau chiar ale unor oficiali străini se întâmplă pentru că ei vor merge atât de departe cât li se va permite", a declarat Tăriceanu. "În ultimii ani în România nimeni nu i-a atras atenţia ambasadorului x sau y: 'Vedeţi că v-aţi depăşit limitele mandatului!' Dacă nu i-a spus nimeni şi a văzut că o dată, de două ori merge, se simte liber să facă în continuare".

  Este ridicol, consideră Tăriceanu. Mai mult, pentru președintele ALDE și al Senatului semnarea de către cei şapte ambasadori scrisorii către Parlament în privința legilor Justiției sunt o demonstrație de atitudine "rău-voitoare".

  "Am văzut că (ambasadorii) au replicat foarte prompt: 'Avem şi noi serviciile noastre de traduceri!'. Aveţi servicii de traduceri? Înseamnă că sunteţi la curent cu ceea ce s-a legiferat. Nu aveau cum să fie la curent cu ceea ce s-a legiferat pentru că nu erau publicate şi nu sunt în forma definitivă. Atunci cum te antepronunţi? Pe ce bază? Ceea ce mă duce la o concluzie: că este o atitudine rău-voitoare. Se pune sub semnul întrebării suveranitatea Parlamentului în elaborarea legilor? În alte ţări nu am auzit aşa ceva", a declarat Tăriceanu, transmite Antena3.ro

  Tagurile:
  Suveranitate, ambasadori, Călin Popescu Tăriceanu, România


  Știrile Zilei