01:13 12 Noiembrie 2019
În direct
 • EUR19.22
 • USD17.43
 • RUB0.27
 • RON4.04
 • UAH0.71
  Deputatul PNL Daniel Gheorghe

  Referendumul pentru familie, palmă pentru Dragnea şi Tăriceanu

  © Photo: Active news
  Politică
  Sa primesc un link scurt
  Referendumul pentru definirea căsătoriei (60)
  58182

  Un deputat liberal le arată că nu îşi îndeplinesc promisiunile. Ce mai propune liberalul Daniel Gheorghe

  BUCUREŞTI, 2 feb — Sputnik, Georgiana Arsene. Deputatul PNL Daniel Gheorghe le-a cerut, printr-o scrisoare deschisă, liderilor celor două Camere, Liviu Dragnea şi Călin Popescu Tăriceanu, să organizeze referendumul pentru familie, informează news.ro.

  Gheorghe şi-a argumentat solicitarea spunând că liderii amintiţi au o „obligaţie neonorată faţă de poporul român", printre altele.

  „Nu este singura, de altfel, dar este cea mai importantă, având în vedere că tema a fost cerută în mod explicit şi în număr covârşitor: convocarea Referendumului pentru Familie", susţine deputatul în scrisoarea deschisă.

  El aminteşte că a trecut un an de când preşedinţii celor două Camere au promis acest referendum.

  „A trecut un an de când le-aţi promis românilor, în calitatea pe care o aveţi de oameni politici, că acest referendum va fi derulat în bune condiţii. Aţi semnat chiar şi protocoale în acest sens", a precizat Daniel Gheorghe.

  Acesta solicită stabilirea unei date pentru organizarea referendumului. El propune ca acesta să fie organizat în a doua jumătate a lunii martie a acestui an, „într-o perioadă care să permită o participare în număr cât mai mare". Şi aceasta deoarece „suntem o naţiune creştină şi punctum".

  „Îmi doresc foarte mult să sărbătorim Centenarul Marii Uniri aşa cum se cuvine, prin consolidarea valorilor identitare care stau la baza neamului românesc!", a încheiat deputatl liberal.

  În legătură cu referendumul pentru familie, liderul PNL, Ludovic Orban, declara că el este un susţinptor al familiei tradiţionale, deoarece, fiind un om cu credinţă, „asta este lăsat de la Dumnezeu, asta e forma în care, practic noi, oamenii, suntem chemaţi să ne aşezăm în viaţă".

  Тема:
  Referendumul pentru definirea căsătoriei (60)

  Tematic

  Primăria Capitalei a participat la insultarea familiei tradiționale
  Marșul pentru familia tradițională desfășurat la Iași (FOTO)
  Tagurile:
  obligație neonorată, familie, referendum, PNL, Călin Popescu Tăriceanu, Daniel Gheorghe, Liviu Dragnea, România


  Știrile Zilei