04:50 13 Noiembrie 2019
În direct
 • EUR19.23
 • USD17.46
 • RUB0.27
 • RON4.04
 • UAH0.71
  Liviu Pleșoianu

  Liviu Pleșoianu îl distruge pe Iohannis: "Ne reașezăm țara fără tine, lasă-ne!"

  © Facebook / Liviu Pleșoianu
  Politică
  Sa primesc un link scurt
  Klaus Iohannis (199)
  5022334

  "Ne reașezăm țara în propriul destin fără tine, ignorându-te pe tine și redescoperindu-ne pe noi, în contrast puternic cu ființa care ești"

  BUCUREȘTI, 6 feb — Sputnik, Dragoș Dumitriu. "Iohannis, dacă nu ești în stare să îi aduci laolaltă pe români, ci doar să-i dezbini, atunci lasă-ne! Iohannis, dacă nu ești în stare să îi inspiri pe români pentru a se subsuma în larga lor majoritate unui ideal național, atunci lasă-ne! Iohannis, dacă nu ești în stare să scoți la suprafață esența umană, profundă, a acestui popor, atunci lasă-ne!"

  Liviu Pleșoianu a scris un nou text vituperant la adresa lui Klaus Iohannis, cel prezentat de presă în această perioadă agitată… în imagini idilice dintr-un nou concediu de lux! De data asta e vorba de o antologie a reproșurilor adresate în timp președintelui, ca urmare a gafelor sau atitudinii acestuia.

  "Iohannis, dacă nu ești în stare să-ți faci autocritica și dacă te așezi singur pe un piedestal pozând în ființa IMACULATĂ, atunci lasă-ne!", îi scrie Pleșoianu președintelui. "Iohannis, dacă te faci că nu vezi muntele de dovezi ale abuzurilor săvârșite de cei care au condus și conduc această țară din sufrageria lor, atunci lasă-ne!"

  Supunerea României față de interesele unor țări străine este pusă de Liviu Pleșoianu în reponsabilitatea lui Klaus Iohannis, pornind chiar de la declarația incredibilă a acestuia, "mai bine slugă la americani".

  "Iohannis, dacă tu înțelegi să fii un Președinte care se declară public „sluga" altei țări, așa cum ai făcut-o chiar de Ziua Unirii, în 2016, atunci lasă-ne!", îi scrie deputatul PSD, președintelui. "Iohannis, dacă nu ești în stare să contribui decisiv, așa cum e firesc să facă un adevărat Președinte, pentru ca noi să ne simțim liberi, demni și uniți în țara noastră, atunci lasă-ne!"

  Un alt aspect pe care-l reproșează Pleșoianu este răceala președintelui în relaționarea cu românii, neînțelegerea dramelor acestora.

  "Iohannis, dacă ești un sloi de gheață care nu începe să se topească nici când o fetiță scrie cu mânuța ei o cerere de grațiere pentru mama ei, care greșise furând alimente pentru a o hrăni, atunci lasă-ne!", aduce aminte deputatul de un alt episod dramatic. "Iohannis, dacă ți se pare în continuare normal că ai ciocnit cupe pline cu șampanie, împreună cu Cioloș, la doar 17 zile după tragedia din Colectiv, atunci lasă-ne!"

  Alt capitol reproșat președintelui în timp, este aroganța — episoadele pe care le amintește Pleșoinau sunt relevante.

  "Iohannis, dacă ești genul de om care-și aruncă paltonul pe mașină nervos că niciun sclav nu s-a repezit să i-l preia, așa cum ai făcut la doar câteva zile după ce ai fost ales Președinte, atunci lasă-ne! Iohannis, dacă nu ești în stare să fii Președintele tuturor și îi consideri „românii tăi" doar pe cei care te susțin într-un anumit context, atunci lasă-ne!"

  Iohannis nu este în stare să se "ridice la înălțimea funcției și a semnificației Centenarului", este concluzia lui Liviu Pleșoianu. Deputatul îi aduce și acuza supremă — trebuia să fie anul în care "să dăm mână cu mână și să pornim a lucra împreună pentru ca țara noastră să conteze mai întâi față de ea însăși și mai apoi față de celelalte țări".

  "Cu un Dezbinator Național ca tine, acest lucru este însă aproape imposibil", consideră Pleșoianu. "Singura șansă este ca noi, ceilalți, cei pe care nu îi consideri „românii tăi", să ne reașezăm țara în propriul destin fără tine, ignorându-te pe tine și redescoperindu-ne pe noi, în contrast puternic cu ființa care ești!".

  Deputatul Liviu Pleșoianu a postat acest comentariu pe pagina sa de Facebook, fiind preluat și distribuit de mii de persoane — un semn că mesajele radicale ale tânărului om politic gpsesc ecou în societatea românească. 

  Тема:
  Klaus Iohannis (199)

  Tematic

  Știrea zilei: Macovei, atacată de Pleșoianu chiar în Parlamentul European
  Dan Puric și Pleșoianu, noile preferințe ale românilor - date spectaculoase!
  ”Comisia Pleșoianu” rezolvă scandalul Serviciilor - susținere de la Bruxelles
  Liviu Pleșoianu, avertisment serios pentru Tudorel Toader!
  Născut de Ziua Unirii, Liviu Pleșoianu a transmis un mesaj emoționant
  Document șocant a lui Pleșoianu - "Structura secretă a SRI - Fondul X"
  Pleșoianu îi desființează pe laudătorii pe Iohannis
  Tagurile:
  Facebook, mesaj, distruge, PSD, Klaus Iohannis, Liviu Pleșoianu


  Știrile Zilei