03:20 13 Iunie 2021
În direct
 • EUR21.52
 • USD17.69
 • RUB0.25
 • RON4.37
 • UAH0.65
  Politică
  Sa primesc un link scurt
  4530170

  Monica Macovei nu va mai putea dezinforma Europa fără să primească oreplică pe măsură!

  BUCUREȘTI, 6 feb — Sputnik, Dragoș Dumitriu. "Începand de astăzi, una din cele mai prestigioase publicații europene, EUobserver, care ajunge pe masa Comisiei Europene, a Parlamentului și a factorilor de decizie europeni a acceptat să imi publice editorialele" — anunță pe pagina de Facebook colonelul Daniel Dragomir.

  Vestea este îmbucurătoare, pentru că în acest fel despre România nu se va vorbi într-un singur fel, cel "macovist". De fapt, acestă publicație, ca și "sora" sa europeană EurActiv, au publicat materiale mai curând de dezinformare, decât de informare despre România.

  EurActiv s-a lansat în celebrele "dezvăluiri" privind mutarea rachetelor nucleare din Turcia în România, iar de curând a produs o altă crasă dezinformare, legată de poziția unui eurpoarlamentar portughez despre PSD și guvernul României, reptodusă… la 180 de grade față de realitate!

  EUobserver, o publicație a unui ONG cu sediul la Bruxelles, pare a fi portavocea Monicăi Macovei! Nu mai puțin de 54 de articole publicate de EUobserver o citează pe autoarea celor mai controversate declarații despre România!

  În contrapartidă, Laura Kovesi e menționată doar de 4 ori, deci referirea lui Daniel Dragomir "Fake news-ul Kovesi a luat final" este puțin cam deplasată. Fake news-urile sunt ale Monicăi Macovei, nu ale Laurei Kovesi, cel puțin deocamdată.

  La fel cum EUobserver poate fi cu greu catalogată ca "una din cele mai prestigioase publicații europene". E o publicație care reprezintă interese obscure și deloc favorabile României — și asta se vede din conținutul lipsit de obiectivitate al multor articole.

  Faptul că lui Daniel Dragomir i se permite să publice o „opinie", nu chiar un editorial, este, repet, foarte bine, fiindcă, iată, este audiată și altera pars — desigur, creditându-l pe colonelul Dragomir ca altera pars (cealaltă parte) decât Monica Macovei & Co.

  "Voi lupta ca România să nu mai fie sclavul modern al intereselor străine și să devină o națiune demnă și suverană", scrie Dragomir despre misiunea pe care și-o asumă publicând în EUobserver.

  Sigur că e foarte bine ca un om cu pregătire, informațiile și, așa cum declară, intențiile sale să expună puncte de vedere care să contrabalanseze atacurile virulente contra României promovate la nivel european — de multe ori chiar de români.

  Cu siguranță, după ce deputatul Liviu Pleșoianu a trimis direct șefilor PE o scrisoare cu acuze grave la adresa ei, Monica Macovei primește o nouă lovitură — ca o oficină europeană ce o promovează din greu să schimbe foaia și să publice opinii precum cele ale colonelui Dragomir, un vector antisistem — chiar un profesionist al genului.

  Tematic

  Colonelul Dragomir, dezvăluiri șocante: "puterea ascunsă" care a arestat România
  Știrea zilei: Macovei, atacată de Pleșoianu chiar în Parlamentul European
  Mesaj din China: Macovei şi-a pierdut minţile, Europa - eșafod al României
  Macovei și Oana Pellea fac expoziție #Rezist la Parlamentul European
  Tagurile:
  alt punct de vedere, dragomir, publicații, EUobserver, Monica Macovei, Daniel Dragomir, UE, România

  Știrile Zilei