02:21 26 Ianuarie 2020
În direct
 • EUR19.66
 • USD17.73
 • RUB0.29
 • RON4.11
 • UAH0.73
  Politică
  Sa primesc un link scurt
  12910

  Majoritatea germanilor nu sunt de acord cu direcţia în care merge în prezent Uniunea Europeană, potrivit ultimului sondaj Eurobarometru, care arată că europenii nu sunt mulţumiţi de modul cum evoluează lucrurile în bloc

  BUCUREŞTI, 14 feb — Sputnik, Doina Crainic. În Europa, peste 47% dintre respondenți nu sunt convinși că lucrurile merg în direcția corectă, a declarat Richard Kühnel, reprezentantul Comisiei Europene în Germania, adăugând că 51% dintre germani împărtășesc acest punct de vedere, potrivit Sputnik Germania.

  Kühnel a citat recentul sondaj Eurobarometru, un organism care efectuează studii în UE, comandate de Comisia Europeană.

  Potrivit studiului, 45% dintre germani și 40% dintre cetățenii din UE au o părere „de la pozitivă la foarte pozitivă" despre UE.

  Totuşi, în ciuda acestor cifre pozitive din punctul de vedere al UE, există încă mulți europeni care critică autoritățile de la Bruxelles, a adăugat Richard Kühnel.

  „Conducerea politică a UE nu ar trebui să se «culce pe laurii» depăşirii unei crize", a mai spus Kühnel.

  Deși 91% dintre germani consideră că situația economică în UE este bună sau foarte bună, doar 48% dintre cetăţenii europeni împărtășesc această opinie. În același timp, 87% dintre germani cred că refugiații trebuie ajutați, iar 40% dintre ei consideră că imigrația constituie cea mai mare problemă din UE.

  Tematic

  Șoc în Germania: AfD aproape de egalitate cu social-democrații în sondaje
  Corupție şi ascunderea banilor iliciți: Elveţia, SUA şi Germania, ţări fruntașe
  Germania a aplicat o lovitură dură UE
  Tagurile:
  direcție de dezvoltare, opinii, Germania, UE


  Știrile Zilei