05:32 20 Aprilie 2019
În direct
 • EUR20.15
 • USD17.91
 • RUB0.28
 • RON4.23
 • UAH0.67
  Cezar Preda

  Membru în Comisia SRI, avertizare dură. Ne priveşte direct

  © Facebook / Cezar Preda
  Politică
  Sa primesc un link scurt
  62033

  Abaterea atenţiei românilor de la problema salariilor, scopul înfiinţării comisiei de anchetă a SPP

  BUCUREŞTI, 16 feb — Sputnik, Georgiana Arsene. Deputatul liberal Cezar Preda, membru al Comisiei de Control a SRI spune că înfiinţarea acestei comisii de anchetă nu este decât o metodă prin care opinia publică este ţinută conectată la o agendă diferită de cea reală.

  Acesta susţine că nu e nevoie de această comisie, aşa cum nu a fost nevoie nici de cea cu SIPA, „nici de cea cu alegerile prezidenţiale din 2009". Preda acuză majoritatea parlamentară, care, în opinia sa, se face vinovată de faptul că nu foloseşte instituţiile sau organismele deja existente.

  „La SPP, de exemplu, există Comisia de Apărare, care răspunde. La SIPA existau Comisia Juridică şi Ministerul Justiţiei, care răspund. În cazul alegerilor din 2009, s-au făcut analize, s-au făcut rapoarte", a declarat Cezar Preda, citat de Ziare.com.

  Preda avertizează asupra scopului ascuns în spatele înfiinţării acestor organisme. Este important de reţinut faptul că avertismentul vine de la un membru al Comisiei de control a SRI, fost membru al Comisiei de Apărare, deci informaţiile furnizate de acesta trebuie privite cu şi mai mare atenţie şi interes.

  „Pentru a ţine agenda publică conectată la alte teme decât cele reale — distrugerea sistemului de salarizare bugetar, bacalaureatul dat fără să se termine şcoala etc. — preferă să facă în fiecare zi câte o invenţie din asta, care se va termina la fel cum s-a terminat şi cea care a vizat alegerile din 2009. Lamentabil!" a precizat Preda.

  Reamintim că majoritatea parlamentară PSD-ALDE-UDMR din Birourile Permanente a decis, joi, să înfiinţeze o nouă comisie de anchetă. Ţinta este şeful SPP, generalul Lucian Pahonţu, acuzat de Liviu Dragnea că foloseşte angajaţii instituţiei pentru a colecta informaţii.

  Tematic

  Ofițer SRI: „Singura Instituţie în care am încredere este Poliţia Israeliană"
  Convulsii în PSD - e vizat chiar unul dintre cei mai apreciați lideri și... SRI!
  Un ofițer SRI se revoltă: ”Sper ca Juncker să admită ce se întâmplă în România"
  Document șocant a lui Pleșoianu - "Structura secretă a SRI - Fondul X"
  Curtea Constituțională lovește DNA și SRI
  Tagurile:
  Comisie, SRI, deputat, SIPA, PNL, Cezar Preda
  Reguli de utilizareCOMENTARII


  Știrile Zilei