02:53 09 Aprilie 2020
În direct
 • EUR20.13
 • USD18.52
 • RUB0.24
 • RON4.16
 • UAH0.68
  Politică
  Sa primesc un link scurt
  71811

  "Persoane care sunt încă în conducerea partidului, dar critică partidul din orice poziție", "Liviu Dragnea vrea să-și alinieze partidul".

  BUCUREȘTI, 21 feb — Sputnik, Dragoș Dumitriu. Cerut inițial de nemulțumiții din PSD, promotori ideilor conducerii collective enunțate în scrisoarea lui Niculae Bădălău, Congresul a devenit o preocupare a lui Liviu Dragnea. Deși inițial nu l-a încântat ideea, ulterior a preluat-o și chiar a urgentat evenimentul.

  Unul dintre demnitarii neimplicați în recentele diferende din partid, Lia Olguța Vasilescu, a anunțat, la începutul acestei săptămâni, că evenimentul mult așteptat se va petrece în martie. Mai mult, Vasilescu face referire la posibile clarificări, cu sensul de încheieri de socoteli.

  "Este un Congres destul de așteptat din punctul nostru de vedere, pentru că trebuie clarificate unele lucruri", a declarat Lia Vasilescu la TVR1. "În primul rând cred că ar trebui să discutăm despre guvernare, despre modul în care s-a performat sau nu pe anumite paliere".

  Dar, a mai spus Olguța Vasilescu, "cred că trebuie clarificate și unele lucruri vizazi de persoane care sunt încă în conducerea partidului, dar care critică partidul din orice poziție". Interesantă declarație într-un moment în care nemulțumirile vin din multe zone ale partidului, mai ales în direcția indeciziei manifestate des în ultimul an.

  Congresul Extraordinar al PSD va avea loc sâmbătă, 10 martie 2018, anunță surse al DC News, locația fiind Sala Palatului. O dată extreme de apropiată, raportându-ne la dimensiunea mare a partidului și la structura sa extrem de complexă.

  Fondatorul DC News, cunoscutul analist Bogdan Chirieac, consideră că mult grăbitul congres are o singură miză — "întărirea puterii domnului președinte Liviu Dragnea în interiorul partidului, în vederea viitorelor alegeri de anul viitor și de peste doi ani".

  "Congresul acesta este despre președintele Liviu Dragnea; forța sa va fi incontestabilă în interiorul partidului", a declarat Bogdan Chirieac. După Congres, "va ieși un partid aliniat la voința președintelui Liviu Dragnea, ceea ce, până la urmă, nu este ceva neobișnuit", consideră Chirieac.

  Cunoscutul analist găsește și o justificare pragmeatică acestei mutări de forță — apropiatele bătălii, probabil în primul rând cea prezidențială.

  "Dragnea nu poate pleca la lupta cea mare având în spate liniile slăbite", consideră analistul, care vede în perspectiva aceasta "schimbări la nivelul vicepreședinților". Chirieac l=a dat ca exemplu pe Ludovic Orban — "care nu are anvergura lui Liviu Dragnea și tot vrea să-și alinieze partidul".

  Tematic

  Inițiativă PSD care schimbă regulile - Macovei e direct afectată!
  Convulsii în PSD - e vizat chiar unul dintre cei mai apreciați lideri și... SRI!
  Noul guvern PSD a eliminat steagul UE. Gest simbolic sau eroare?
  Tagurile:
  Schimbări, Congres, PSD, Lia Olguţa Vasilescu, Liviu Dragnea


  Știrile Zilei