12:07 11 August 2020
În direct
 • EUR19.44
 • USD16.55
 • RUB0.22
 • RON4.02
 • UAH0.60
  Politică
  Sa primesc un link scurt
  Laura Codruța Kövesi (140)
  195460

  Raportul este complex, dar nu este exhaustiv. Statul paralel a pierdut o bătălie?

  BUCUREŞTI, 23 feb — Sputnik, Georgiana Arsene. Un mesaj dur pentru preşedintele României. Aşa poate fi catalogată postarea de pe pagina de Facebook a avocatului Aurelian Pavelescu, preşedinte al PNŢCD, care susţine că ministrul Justiţiei a tăiat nodul gordian cerând revocarea şefei DNA, Laura Codruţa Kovesi, iar preşedintele trebuie să definitiveze acest proces.

  „Dincolo de toate presiunile interne şi externe, manipulările organizate la nivel de stat — statul paralel — ameninţările sistematice cu distrugerea imaginii României şi a României însăşi, Tudorel Toader s-a comportat astăzi ca un adevărat om de stat, printre singurii din întreaga noastră clasă politică", a notat Pavelescu.

  Avocatul susţine că întregul raport de solicitare a revocării Laurei Codruţa Kovesi prezentat aseară de ministrul Justiţiei nu are nici o conotaţie politică partizană, „în contextul creării unei atmosfere insuportabile, prin care s-a încercat şi s-a reuşit ca o situaţie care ţine de încălcarea normelor juridice de către Kovesi a fost transformată într-o bătălie politică de către o opoziţie impotentă şi laşă, dar şi de către un uriaş aparat de propagandă al statului paralel, care a dat dovadă că poate manipula sute de mii de oameni şi ataca chiar în stradă instituţiile statului de drept".

  Chiar dacă raportul are 20 de puncte şi este foarte amplu, nu prezintă nici pe departe toate abuzurile săvârşite de Laura Codruţa Kovesi, susţine Pavelescu.

  În aceste condiţii, avocatul îi solicită preşedintelui Iohannis să o revoce pe Kovesi, pentru că, în caz contrar, nu ar face decât să se compromită.

  „Sper şi cred că preşedintele României, Klaus Iohannis, în urma Raportului, o va revoca pe Laura Codruţa Kovesi! Orice decizie contrară îl va compromite ca preşedinte şi poate fi expus unei proceduri de demitere, abuzurile reflectate de Raport constatând în special în încălcarea Constituţiei României!", a atras atenţia cu vehemenţă preşedintele PNŢCD.

  Reamintim că, aseară, la scurt timp după ce ministrul Tudorel Toader a anunţat declanşarea procedurii de revocare a Laurei Codruţa Kovesi, o parte a presei din România avertiza chiar că vom pieri ca naţiune. Sputnik a prezentat aceste drapaje aici.

  La momentul de faţă, România este fracturată. Media este asaltată şi asaltează cu mesaje contradictorii. Ne aşteptăm la diversiuni dintre cele mai periculoase, în unele medii vorbindu-se chiar de „vărsare de sânge".

  Тема:
  Laura Codruța Kövesi (140)

  Tematic

  DNA, prima reacție, după declanșarea procedurii de revocare a „doamnei Kovesi”
  "Urmașa" Laurei Kovesi vine cu un argument ciudat și interpretabil
  Mircea Badea, mesaj radical pentru Iohannis: "O votez pe Kovesi!"
  „Strada" nu mai are energie pentru susţinerea lui Kovesi?
  Kovesi, pe cale de a fi revocată din funcție
  După Liiceanu, și Pleșu laudă slujirea Codruței Kovesi
  Șocul zilei: Kovesi a primit ofertă de partid - "Candidat la președinția României"
  Tagurile:
  Revocare, DNA, Toader Tudorel, Klaus Iohannis, Laura Kovesi, Aurelian Pavelescu


  Știrile Zilei