22:29 13 August 2020
În direct
 • EUR19.56
 • USD16.61
 • RUB0.23
 • RON4.04
 • UAH0.60
  Politică
  Sa primesc un link scurt
  10210

  Premierul României Viorica Dăncilă se află într-o vizită în Republica Moldova

  CHIȘINĂU, 27 feb — Sputnik. Premierul României a menționat că este prima vizită pe care o întreprinde în Moldova în calitate de prim-ministru și dezvoltarea relațiilor bilaterale reprezintă o prioritate.

  Demnitarul a menționat că România dorește să-și sporească investițiile în Moldova. Șeful Executivului de la București a precizat că a discutat cu omologul său moldovean despre organizarea ședinței comune a guvernelor celor două țări în prima jumătate a acestui an pentru discutarea proiectelor comune.

  La rândul său, premierul moldovean Pavel Filip a menționat că a informat-o pe doamna Viorica Dăncilă despre reformele pe care le promovează republica Moldova, despre mersul reformelor și că a mulțumit pentru sprijinul pe care îl acordă România la nivelul instituțiilor europene și în relațiile bilaterale. 

  Premierul moldovean a mai menționat că a propus ca o ședință comună a Guvernelor României și Moldovei să aibă loc la Chișinău. El a mai precizat că România este pe primul loc în schimburile comerciale și a investițiilor în Moldova.

  Cei doi premieri vor participa la ceremonia de inaugurare a Asociației Investitorilor Români din Republica Moldova, dar vor avea și o întrevedere cu reprezentanții Euroregiunii Siret-Prut-Nistru.  Știrile Zilei