13:54 24 Ianuarie 2020
În direct
 • EUR19.66
 • USD17.73
 • RUB0.29
 • RON4.11
 • UAH0.73
  Politică
  Sa primesc un link scurt
  Laura Codruța Kövesi (140)
  165070

  Explicații pot fi - apropierea prea mare de Traian Băsescu, persoană cunoscută pentru grosolănii, starea de ebrietate sau o obsesie perversă pentru Laura Kovesi

  BUCUREȘTI, 1 martie, Sputnik, DD. Într-o postare pe Facebook, scriitorul Mircea Cărtărescu face o gafă majoră — sau își permite o grosolănie incredibilă. Laura Kovesi e asociată cu… testiculele! Citiți ce poate să scrie acest personaj:

  "Cei care încearcă s-o distrugă pe Codruța Kovesi, să castreze instituțiile anticorupție și să desființeze justiția liberă în România sunt ultimii oameni de pe lume (…)", a scris Cărtărescu.

  Mă rog, și urmează un bla bla specific autorului, pe care-l găsiți dezvoltat și analizat aici. Deci, controversatul scriitor nu folosește cuvântul firesc în cazul șefei DNA, "decapitare", Laura Kovesi fiind capul instituției vizate de "ultimii oameni din lume", cum spune acest autorul.

  Nu, el scrie de "castrare"; în conformitate cu DEX-ul, castrare, emasculație, evirație, jugănire — extirpare, terapeutică sau accidentală, a glandelor sexuale. Adică a testiculelor sau coaielor, cum se spune popular, tot conform DEX.

  Rezultă de aici gafa sau mitocănia exagerată — Laura Codruța e asociată de Cărtărescu cu coaiele, nu cu capul! Rușine, sincer, mare rușine!

  De c ear fi făcut „marele" Cărtărescu o asemenea gafă sau grosolănie. Explicații pot fi apropierea prea mare de Traian Băsescu, persoană cunoscută pentru grosolănii, starea de ebrietate în care ar fi putut scrie așa ceva, sau, cine știe, o obsesie de natură erotic perversă pentru Laura Kovesi, caz care ar putea scuza patologic o asemenea gafă sau mitocănie.

  Îl sfătuim pe notoriul scriitor să își ceară urgent scuze Laurei Kovesi, precum și celorlalți capi (nu coaie!) anticorupție pe care i-a asociat cu glandele și mutilarea sexuală.

  Тема:
  Laura Codruța Kövesi (140)

  Tematic

  Roșca Stănescu își întărește informația: "Iohannis o revocă pe Kovesi"
  Spectacol: din pușcărie, Vântu dă note "meciului" Kovesi și Toader
  Europa, presiuni pentru Kovesi - deplasare de urgență în "Colonia România"
  Lovitură de teatru, soarta Laurei Kovesi e decisă - Iohannis e obligat!
  Dăncilă a vorbit la Chișinău despre revocarea lui Kovesi și raportul lui Toader
  Mircea Cărtărescu, mesaj delirant. Unde vede el „mocirla comunistă"
  Scandal monstru: celebrul Cărtărescu, gest incalificabil - e făcut praf!
  Tagurile:
  castrare, scriitor, Facebook, DNA, Mircea Cărtărescu, Laura Codruţa Kovesi, București, România


  Știrile Zilei