05:17 21 Februarie 2020
În direct
 • EUR19.19
 • USD17.77
 • RUB0.28
 • RON4.01
 • UAH0.73
  Politică
  Sa primesc un link scurt
  40940

  Solicitarea vine ca urmare a faptului că generalul Florian Coldea urmează să fie audiat. Ce spune ofiţerul SRI

  BUCUREŞTI, 3 mar — Sputnik, Georgiana Arsene. Audierea generalului Florian Coldea, fost adjunct al Serviciului Român de Informaţii, de marţea viitoare, pune pe jar opinia publică şi foştii colegi.

  Fostul ofiţer SRI, Daniel Dragomir scrie, pe blogul România 3.0, referitor la acest subiect, un comentariu extrem de ironic la adresa evenimentului, neuitând să îl menţioneze şi pe jurnalistul Mălin Bot, alături, evident, de hashtag, că altfel nu avea sens referirea.

  Dragomir spune că un prieten i-a dat o idee pentru marţea viitoare când merge „Coldea SRL în Parlament la audieri la Comisia SRI".

  Şi anume, să lanseze un apel la instituţiile media în scopul obţinerii unei acreditări ca să poată intra la Camera Deputaţilor şi la ieşirea lui Coldea de la audieri. Nu pentru a-i face poze, ci pentru a-i adresa două întrebări.

  „Adică să devin un fel de #malinbotnextnextlevel. Deşi întrebările mele pot fi mortale", a precizat Dragomir pentru România 3.0.

  Tot comentariul a fost, însă, o glumă. Evident, pentru cei care au avut răbdare să îi citească postarea până la final.

  Fostul ofiţer SRI menţionează că nu va veni la Parlament să îl alerge pe Coldea cu un reportofon şi îi transmite, în zeflemea, că mai bine stă acasă, că, altfel, fostul prim adjunct SRI s-ar putea speria şi să nu mai apară la audieri.

  „E mai important să fie calm şi liniştit şi să răspundă la întrebările Comisiei", i-a transmis Dragomir.

  Venind din partea unui om care îl cunoaşte bine pe Coldea, acest îndemn ne poate face să ne întrebăm dacă fostul prim adjunct SRI are nevoie de un mediu relativ sigur pentru a se putea concentra şi a putea fi apt să răspundă la întrebări. Sau poate nu…

  „I-aş mai transmite dacă îi e frică să-mi facă un semn din ochi când intră la Comisie, dar tare îmi e că ne încurcăm", a completat Dragomir, în aceeaşi notă zeflemitoare.

  Reamintim că generalul Florian Coldea şi-a exprimat, în luna februarie a acestui an, dorinţa de a participa la audieri în Comisia Parlamentară.

  Tematic

  Dragomir a rulat un film în Comisia SRI, el fiind scenaristul
  Celebru fugar despre cât de puternici sunt Coldea, Kovesi, Iohannis
  Coldea, investigat de FBI pentru furtul din fonduri operative
  Război declarat temutului Coldea: "Mi-ai atacat copiii, m-ai numit trădător"
  Tagurile:
  ironii, audieri, Comisia de Control a SRI, Daniel Dragomir, Florian Coldea, România


  Știrile Zilei