06:13 29 Februarie 2020
În direct
 • EUR19.45
 • USD17.77
 • RUB0.27
 • RON4.04
 • UAH0.72
  Politică
  Sa primesc un link scurt
  Relațiile româno-ruse (220)
  12365234

  Adrian Năstase se află la Moscova cu o delegație de experți români, unde va discuta despre perspectivele dezvoltării relațiilor româno-ruse, în cadrul unei conferințe organizate împreună cu mediul academic și diplomatic rus.

  BUCUREȘTI, 16 mar — Sputnik, Octavian Racu. Fostul premier român Adrian Năstase se află astăzi cu o delegație românească de experți și profesori universitari la Moscova, unde participă la conferința "Vecinătate și buna vecinătate în afacerile internaționale. O privire specială în ceea ce privește relațiile româno-ruse".

  Adrian Năstase s-a întâlnit cu adjunctul lui Lavrov la Moscova >>>

  Evenimentul este organizat în comun de Fondul "Gorchakov" de la Moscova și Fondul European „Nicolae Titulescu" de la București.

  Din delegația românească mai fac parte fostul ambasador al României la Moscova (2004-2005), primul cosmonaut român, Dumitru Prunariu; directorul Institutului științelor politice de apărare și istoriei militare, Mihail Ionescu; secretarul general al Fondului European Nicolae Titulescu, Florin Luca; directorul Centrului pentru politica externă și studii strategice (Universitatea din Craiova), Florin Pasatoiu și profesorul universitar Florin Rotaru (București, Stockholm).

  Din partea Rusiei, la conferință participă directorul Fondului pentru diplomație publică "A. M Gorchakov", Leonid Drachevski, doctorul în științe politice al Institutului Economiei Mondiale și Relațiilor Internaționale „E. M. Primakov", Nadejda Arbatova, doctorul în științe politice și directorul de programe al clubului internațional „Valdai", coordonatorul științific al Institutului European din cadrul Institutului de Stat de la Moscova pentru Relații Internaționale, profesor al facultății de economie și politică mondială al Universității Naționale de Cercetare Școala superioară de economie, Oleg Barabanov, directorul Centrului pentru studii europene și internaționale, Timofei Bordaciov, directorului departamentului 4 european al ministerului rus al Afacerilor Externe, Aleksandr Boțan-Harchenko, consilierul directorului executiv al Fondului pentru susținerea diplomației publice „A. M. Gorchakov", ambasadorul Extraordinar și Plenipotențiar al Rusiei în România (1997-2002), Valeryi Kenyaikin, precum și ambasadorul Extraordinar și Plenipotențiar al Rusiei în România (2011-2016) — Oleg Malghinov.

  Diplomații și reprezentanții mediului academic vor discuta despre concepția bunei vecinătăți în afacerile internaționale și practica juridică internațională, vor analiza relațiile dintre marile puteri și puteri medii în condițiile unei noi ordini mondiale.

  Participanții vor identifica care sunt piedicile politice care stau în calea unui dialog constructiv între Moscova și București, vor aprecia dimensiunea culturală a relațiilor româno-ruse și vor analiza perspectivele dezvoltării relațiilor româno-ruse.

  De asemenea, un subiect de dezbateri va fi securitatea în bazinul Mării Negre și promovarea în acest spațiu a politicii europene de bună vecinătate.

  Тема:
  Relațiile româno-ruse (220)

  Tematic

  România va cumpăra mai mult gaz din Rusia
  BORu: România şi Rusia trebuie să lupte împotriva asaltului nonvalorilor din UE
  Oamenii de afaceri din România își îndreaptă privirea spre Rusia
  România va coopera cu o regiune din Rusia
  Rusia renunță la România ca teritoriu de tranzit al gazelor
  Tagurile:
  relațiile internaționale, Conferința, Dialog, Fundația Europeană Nicolae Titulescu, Fondul Gorchakov, Adrian Năstase, Moscova, Rusia, București, România


  Știrile Zilei