07:40 27 Iunie 2019
În direct
 • EUR20.64
 • USD18.16
 • RUB0.29
 • RON4.37
 • UAH0.69
  Vot în Parlamentul României

  Lovitură pentru Iohannis - dar și renunțare scandaloasă a Parlamentului!

  © Photo: Facebook / Parlamentul Romaniei - Camera Deputatilor
  Politică
  Sa primesc un link scurt
  49440

  În Comisia specială s-au dezbătut și votat modificări la legile Justiției - președintele pierde un atribut major - Parlamentul renunță la o funcție importantă

  BUCUREȘTI, 19 mar — Sputnik, Dragoș Dumitriu. "CSM numeşte şi revocă din funcţie preşedintele, vicepreşedinţii şi preşedinţii de secţii ai Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie", a decis comisia specială parlamentară pentru legile Justiţiei". În privința modificărilor Legii 317/2004 în acord cu hotărărea CCR, CSM primește "atribuţiile de numire şi revocare a conducerii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, preşedintele României fiind eliminat din procedură", transmite Agerpres.

  Și secția de procurori a CSM primește, în urma votului azi, calitatea de a aproba propunerea procurorului general al Parchetului de pe lângă ÎCCJ, a procurorului şef DNA şi DIICOT de înfiinţare şi desfiinţare a secţiilor în cadrul parchetelor.

  Dacă aceste două propuneri au fie o largă susținere de masă, fie beneficiază de suportul breslei, în schimb, o altă modificăre votată azi este eliminarea Comisiilor Parlamentare din procedura de verificare a calității de colaborator al serviciilor de informaţii a magistraţilor.

  "CSAT comunică Consiliului Superior al Magistraturii rezultatul verificărilor privind calitatea de ofiţer acoperit, colaborator sau informator al serviciilor de informaţii a judecătorilor şi procurorilor aleşi, în termen de 15 zile de la solicitarea Consiliului Superior al Magistraturii", se prevede în textul adoptat de Comisie, transmite Agerpres.

  Cu alte cuvinte, prima putere a statului, cea care are drept de verificare a Serviciilor secrete prin comisiile abilitate, nu are acces la informații vitale privind cele mai periculoase activități de care sunt acuzate Serviciile — implicarea în actul de justiție și racolarea magistraților!

  Mai mult, Parlamentul își retează singur această sursă de informații într-un domeniu de maximă importanță, contribuind și la transformarea CSAT într-un organism cu atribuții din ce în ce mi extinse. 

  Tematic

  La CSM, decizia Laurei Kovesi privind demisia din fruntea DNA
  Recomandările FMI: Sus dobânzile, Sus DNA!
  Un greu din PNL, cercetat de Parchet. A fost sesizată şi DNA
  Premieră în România - atac devastator și coalizare contra DNA și SRI
  Laura Kovesi și DNA - aruncă România într-un scandal internațional
  Șoc la varful DIICOT. Horodniceanu, dosar la DNA
  Tagurile:
  renunțare, limitare, atribuții, legile justiției, CSM, ÎCCJ, Parlamentul României, DNA, DIICOT, Klaus Iohannis, România


  Știrile Zilei