17:56 19 Octombrie 2019
În direct
 • EUR19.35
 • USD17.41
 • RUB0.27
 • RON4.07
 • UAH0.70
  Paul Stănescu, ministrul dezvoltării regionale şi administraţiei publice, și. Xu Feihong, Ambasadorul Republicii Populare Chineze în România

  Stănescu: „România, poartă strategică pentru intrarea în Uniunea Europeană"

  © Photo: Ministerul dezvoltării regionale şi administraţiei publice
  Politică
  Sa primesc un link scurt
  15910

  Viceprim-ministrul român s-a întâlnit cu Ambasadorul Republicii Populare Chineze la Bucureşti. Ei au stabilit că înfiinţarea unui parc industrial cu China reprezintă o prioritate.

  BUCUREŞTI, 23 mart — Sputnik, Georgiana Arsene. Se pun bazele dezvoltării relaţiilor economice româno-chineze. Aceasta este concluzia zilei de astăzi, după ce oficialii român şi chinez şi-au manifestat interesul în exploatarea pe mai departe a potenţialului de cooperare dintre cele două ţări.

  Paradă la Beijing
  © Sputnik / Константин Щепин

  Viceprim-ministrul Paul Stănescu, ministrul dezvoltării regionale şi administraţiei publice a declarat, după întâlnirea avută cu Xu Feihong, Ambasadorul Republicii Populare Chineze în România, că există, în prezent, un număr impresionant de acorduri de înfrăţire în vigoare, la nivel de municipii sau judeţe, respectiv provincii.

  Un aspect important pe ordinea de zi a fost cel referitor la demersurile care se fac pentru atragerea de investitori chinezi în România, inclusiv în ceea ce priveşte crearea parcurilor industriale, informează Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice într-un comunicat de presă

  „Înfiinţarea unui parc industrial în parteneriat cu Republica Populară Chineză reprezintă o prioritate, întrucât se subscrie măsurilor avute în vedere pentru atragerea investiţiilor care văd România ca pe o poartă strategică pentru intrarea în Uniunea Europeană, (…) cu accent pe relaţiile economice şi comerciale cu ţări din afara pieţei unice europene", a precizat Paul Stănescu, potrivit sursei citate.

  Tematic

  ProTV: Cu cât îl cumpără chinezii
  Plan pentru aducerea de muncitori chinezi în România. Ce salarii vor avea
  Românii nu vor să muncească? Chinezii cer prea mult? Se apelează la vietnamezi
  Tagurile:
  investiții, Colaborare, Întrevedere, Ambasada Chinei, MDRAP, Xu Feihong, Paul Stănescu, China, România


  Știrile Zilei