11:54 20 Noiembrie 2019
În direct
 • EUR19.39
 • USD17.50
 • RUB0.27
 • RON4.06
 • UAH0.72
  Kremlinul și clădirea MAE

  Ultima Oră: Rusia expulzează un diplomat român și trei reprezentanți ai Moldovei

  © Sputnik / Evgeny Biyatov
  Politică
  Sa primesc un link scurt
  Criza în relațiile dintre Marea Britanie și Rusia. Cazul Skripal (117)
  32540

  Moscova a concretizat răspunsul la acțiunile aplicate față de ea de o serie de state din UE și din afara spațiului comunitar.

  BUCUREȘTI, 30 mar — Sputnik. Ministerul rus de Externe a anunțat expulzarea a trei diplomați moldoveni și a unuia din România în urma acțiunilor întreprinse de acestea legat de cazul Skripal.

  ”Rusia a declarat personae non gratae trei diplomați moldoveni și unul din România ca rezultat al acțiunilor întreprinse de aceste state în cazul Skripal”, anunță RIA Novosti.

  Anterior, la Ministerul rus de Externe, a fost convocat și ambasadorul României la Moscova, fiindu-i înmânată o notă de protest în legătură cu expulzarea unui diplomat rus de la București. Tot astăzi, un reprezentant al Ambasadei Moldovei la Moscova a fost convocat la departamentul de politică externă al Rusiei. 

  MAE a convocat astăzi șefii misiunilor diplomatice acreditate în Federația Rusă, care reprezintă statele ce s-au solidarizat cu Marea Britanie în cazul Skripal și au întreprins acțiuni neprietenești la adresa Rusiei, anunță MAE într-un comunicat.

  Rusia declară indezirabili 60 de diplomați americani, aceștia urmând să părăsească țara până la 5 aprilie. Măsura vine ca răspuns la acțiunea întreprinsă de administrația SUA.

  Тема:
  Criza în relațiile dintre Marea Britanie și Rusia. Cazul Skripal (117)
  Tagurile:
  expulzare, diplomați, Rusia, Republica Moldova, România


  Știrile Zilei