19:26 07 Mai 2021
În direct
 • EUR21.48
 • USD17.84
 • RUB0.24
 • RON4.36
 • UAH0.64
  Politică
  Sa primesc un link scurt
  168480

  “Dragnea va candida, nu vor fi însă singurii candidați la președinție, eu cred că va mai apărea un candidat anti PSD care va intra în turul doi”

  BUCUREȘTI, 30 martie, Sputnik — Evan Răutu. "Există marea posibilitate să apară un candidat surpriză, anti-PSD, care va reuși să intre în turul al doilea al alegerilor prezidențiale", afirmă cunoscutul analist Bogdan Chirieac.

  Fondatorul agenției DCNews, cu toate că este convins că președintele în funcție, Klaus Iohannis, va candida și el, pentru un alt mandat la Cotroceni.

  "Domnul Klaus Iohannis va candida la președinția României", spune analistul. "Ar fi fost bine pentru România ca el să ajungă președintele Consiliului European, dar după ultimele informații acest lucru nu se va întâmpla", afirmă Chirieac.

  În privința PSD, Chirieac apreciază că "nu există emoții că nu va intra în turul doi", chiar dacă ar candida Liviu Dragnea. De fapt, Chirieac chiar crede că Dragnea va fi candidatul PSD, iată și motivele:

  „El are un mesaj pozitiv, are tipul de mesaj pe care îl dădea cu ani în urmă Ion Iliescu", spune Chirieac. "Este împăciuitor, echilibrat, vorbește despre majorări, nu intră în polemici dure".

  Dar, consideră analistul, nu doar Dragnea și Iohannis vor candida, ci vom avea parte de o surpriză! "Nu vor fi însă singurii candidați la președinție, eu cred că va mai apărea un candidat anti PSD care va intra în turul doi", spune Chirieac.

  Dar, ipoteza intersantă, chiar șocantă este… fără Iohannis în turul doi!

  "Astăzi, când vorbim, mi-e teamă că președintele Iohannis nu intră în turul doi", spune Chirieac, care ia în calcul și o altă variantă vehiculată — "Mai există și posibilitatea ca domnul Călin Popescu Tăriceanu, în cazul în care reușește să intre în turul doi, să câștige alegerile prezidențiale" a declarat Bogdan Chirieac, preluat de DCNews.

  Tematic

  Șocul zilei: Kovesi a primit ofertă de partid - "Candidat la președinția României"
  Dragnea l-a chemat la Parlament pe Isărescu - dar NU are curaj să-l înfrunte direct?
  Surpriza de la Bruxelles: Iohannis a dovedit că dorește o înțelegere cu Dragnea
  Dragnea, bătălie dură în instanță - se ține tare, nu dă înapoi niciun pas!
  Turcan: „Cu permisiunea dlui Dragnea, premierul să le explice românilor"
  Tagurile:
  alegerile prezidențiale, Candidat, PSD, Călin Popescu Tăriceanu, Bogdan Chirieac, Klaus Iohannis, Liviu Dragnea, românia

  Știrile Zilei