05:42 19 Octombrie 2018
În direct
 • EUR19.55
 • USD16.97
 • RUB0.26
 • RON4.19
 • UAH0.61
  Viorica Dancila si Liviu Dragnea

  PSD e numai lapte și miere cu electoratul anti-PSD

  © Facebook / Partidul Social Democrat
  Politică
  Sa primesc un link scurt
  22511

  Ultimele ieșiri publice ale lui Liviu Dragnea și Viorica Dăncilă ne arată că se apropie campania electorală pentru alegerile parlamentare din 2020.

  BUCUREȘTI, 31 mart — Sputnik, Daniel George Nistor. Atât liderul partidului de guvernământ cât și premierul încep să arate o grijă deosebită pentru electoratul care nu îi votează în mod tradițional.

  O temă foarte dragă anti-pesediștilor este descentralizarea. "Guvernul ia toți banii și îi împarte cum vrea el, trebuie acordată o mai mare putere autorităților locale și județene", spun multe voci din teritoriu. Astfel de opinii se aud cu precădere din Ardeal, dar mai ales din județele Harghita, Covasna, Mureș. Ele sunt criticate de cei care acuză un posibil fenomen de federalizare, de "rupere a țării".

  Ei bine, Liviu Dragnea a fost recent la Focșani, unde s-a dezlănțuit în declarații favorabile descentralizării. "După 28 de ani să spunem, în continuare, că ghemul de putere trebuie să rămână la Bucureşti, că toţi banii trebuie să rămână la Bucureşti, deciziile trebuie să rămână la Bucureşti?" — a tunat Dragnea, avertizând că "toți miniștrii trebuie să înțeleagă", cu descentralizarea nu mai e de joacă, trebuie înfăptuită urgent.

  În același timp, premierul Viorica Dăncilă modifica legi la București. Respectiv majora, de la 2% la 3,5%, cota din impozitul pe venitul persoanelor fizice care poate fi alocată organizaţiilor neguvernamentale (ONG).

  În România funcționează foarte multe ONG-uri, unele dintre acestea având printre activități organizarea de manifestații cu sloganuri ca "PSD — ciuma roșie!" sau "Dragnea la pușcărie!".

  Deputatul PSD Liviu Pleșoianu a inițiat un act normativ de transparentizare a surselor de venit din care se alimentează aceste organizații. Vom vedea când (sau dacă) va intra în vigoare textul de lege și sub ce formă, Pleșoianu fiind un personaj destul de izolat în cadrul partidului.

  Aceste zâmbete și bezele de ultimă oră ale formațiunii de guvernământ vin în contextul grijii părintești pe care conducerea de partid și de stat o poartă altor categorii sociale supărate-foc pe "ciuma roșie" — studenții adunați ciorchine în trenuri ca urmare a gratuitatilor acordate și IT-iștii beneficiari de scutiri fiscale.

  Tematic

  Analist de top, ipoteză șoc: “Iohannis nu intră în turul 2, candidat surpriză anti-PSD”
  Referendumul pentru familie - discutat în şedinţa PSD. Iată când poate avea loc
  Statul paralel, lovitură teribilă - o senatoare controversată a păcălit PSD!
  Orban : Fiecare lider PNL să dea cu parul în PSD-iști
  Semnal: PSD și BNR ascund CRIZA care va veni
  PSD, de la "Coaliția pentru Familie" la... "Gay - ok"! Adevăr sau mistificare?
  Orban: „Trebuie să începem să-i dăm afară pe toţi cei angajaţi de PSD fără…”
  Reguli de utilizareCOMENTARII


  Știrile Zilei