18:19 22 Ianuarie 2020
În direct
 • EUR19.55
 • USD17.61
 • RUB0.29
 • RON4.09
 • UAH0.73
  Politică
  Sa primesc un link scurt
  24411

  O voce autorizată spune, tranșant, că partidele de opoziție fac jocurile unor instituții puternice, precum Banca Națională sau Serviciul Român de Informații.

  BUCUREȘTI, 2 apr — Sputnik, Daniel George Nistor. PNL a început să-și creeze o imagine de apărător al băncilor, fapt ce va cântări destul de greu în opțiunile electoratului.

  Dar și celelalte partide care atacă supremația coaliției PSD-ALDE întâmpină critici, pe motiv că ar fi supuse unor instituții ale sistemului.

  Avocatul Gheorghe Piperea, cunoscut pentru procesele câștigate împotriva unor bănci, ironizează formațiunile politice considerate în acest moment de dreapta.

  "Cam asta e dreapta românească acum. Vai de ea. Vai nouă. De o așa dreapta mă lipsesc", scrie Piperea, pe rețeaua de socializare Facebook.

  Acesta aruncă săgeți către "cei care constituie pe bandă rulantă sucursale ale SRI", afirmând că au "idei patetice" în alegerea denumirilor.

  "Uniunea Salvați Bucureștiul/România plagiaza (și nu doar 4%, ca Slujirea) denumirea vechiului și mult hulitului Front al Salvării Naționale; ce îmi plac mie salvatorii ăștia…" — punctează Piperea.

  "4%" se referă la procentajul de plagiat constatat la teza de doctorat a Laurei Codruța Kovesi, procurorul șef al DNA, cea pe care filosoful Gabriel Liiceanu a denumit-o "însăși slujirea".

  Nici noua formațiune înființată de fostul premier Dacian Cioloș nu scapă de sarcasmul avocatului.

  "Mişcarea România Împreună plagiază atât o mișcare civică cu o denumire aproape identică, cât și partidul care l-a făcut pe Macron președinte al Franței, La République En Marche (en marche înseamnă în mers, în formație militară, împreună)", mai scrie Gheorghe Piperea.

  El confirmă, într-un registru mai dur, ceea ce spunea recent Sputnik — decizia de excludere din PNL a senatorului Daniel Zamfir, care a inițiat mai multe legi cu aplicare în sistemul bancar, conduce către ideea că acest partid joacă pe cartea băncilor. 

  "Ce să mai vorbim de libertarienii care au pus cizma pe jugulara PNL: ăștia, săracii, au venit cu legi pentru pensii plătibile cățeilor și cailor pensionari, plus cu ideea infantilă de renunțare la prioritizarea sănătății publice și a educației. A, și să nu uităm — au transformat PNL într-o sucursală a BNR" — arată Piperea.

  Tematic

  În anii 90 Petre Roman făcea furori printre femei, astazi nici PNL nu îl mai vrea
  PNL a observat: Deficit record pe primele două luni din 2018
  Orban : Fiecare lider PNL să dea cu parul în PSD-iști
  Senator PNL,stupefiat: „Iartă-i, Doamne, chiar dacă..."
  Băsescu, „mărul discordiei" din PNL
  Tagurile:
  jocul puternicelor instituții, partide politice, Gheorghe Piperea, România


  Știrile Zilei