06:15 25 Mai 2019
În direct
 • EUR20.08
 • USD18.03
 • RUB0.28
 • RON4.22
 • UAH0.68
  Pumn

  "Poporul e pregătit pentru o dictatură. Și-o dorește chiar"

  CC0 / Pixabay / PublicDomainPictures
  Politică
  Sa primesc un link scurt
  17113

  Reacțiile opiniei publice la desecretizarea protocolului dintre SRI și Parchetul General arată că mulți dintre noi acceptă cu seninătate practicile totalitare.

  BUCUREȘTI, 2 apr — Sputnik, Daniel George Nistor. Un om de televiziune a observat că opinia publică din România este foarte severă cu politicienii, dar excesiv de blândă cu instituțiile de forță.

  "Dacă vrei să afli cât de departe e un stat de democrație (vorbim în general, desigur, statele de față se exclud) te uiți la reacția publică după desecretizarea unor protocoale (altfel ilegale) al căror scop a fost simplu: siluirea democrației, în numele democrației", scrie pe Facebook Dragoș Pătraru, realizatorul emisiunii Starea Nației de la TVR.

  "Dacă societatea se manifestă vehement (justificat într-o democrație) împotriva hoților din politică și a tentativelor acestora de a controla justiția, dar în acleași timp tolerează și chiar încurajează abuzurile instituțiilor de forță (nejustificat într-o democrație), atunci poporul e pregătit din toate punctele de vedere pentru o dictatură. Și-o dorește chiar", arată Pătraru.

  Apoi încheie cu o ironie amară la adresa unui mod de a gândi visceral/

  "Să îi urăști atât de tare pe niște oameni încât să nu te intereseze ce abuzuri fac instituțiile ca să-i bage la pușcărie, ei bine, asta ține de o gândire care nu se poate întâlni niciodată cu democrația. Noroc că noi nu suntem în situația asta…" — crede realizatorul TV.

  Aceste se referă la modul cum a fost comentată în spațiul public desecretizarea protocolului încheiat în 2009 între Parchetul General şi Serviciul Român de Informații (SRI).

  Tematic

  Scandal, Pleșoianu cere capul șefului Comisiei de cultură – „La TVR e o HAZNA”
  TVR își va schimba denumirea
  Conducerea TVR a fost demisă de Parlament
  Tudose, prins cu o minciună mare în direct la TVR
  TVR 2 va prezenta o serie de filme a regizorului Andrei Tarkovski
  TVR Cluj a ajuns în mâna UDMR-ului. Vezi partidul care a cedat în fața UDMR
  Petiţia “Andreea Marin – afară din TVR!” sparge recordurile
  TVR consumă un buget de trei ori mai mare decât bugetul unor TV private
  Tagurile:
  Starea Nației, Parchetul General, TVR, SRI, Dragoș Pătraru, românia
  Reguli de utilizareCOMENTARII


  Știrile Zilei