02:20 22 Ianuarie 2019
În direct
 • EUR19.48
 • USD17.14
 • RUB0.26
 • RON4.13
 • UAH0.61
  Dan M.V. Chitic

  Celebru avocat vrea să-și cumpere rachete Patriot! "Prețul nu mai contează"

  © Photo: Facebook/Dan M.V. Chitic
  Politică
  Sa primesc un link scurt
  36740

  "Prețurile de achiziție sunt pentru armata SUA - de văzut cât vor costa și pentru mine. Elegante, mereu la modă din anii ‘80, oriunde și oricând ai nevoie de ele..."

  BUCUREȘTI, 4 apr — Sputnik, Dragoș Dumitriu. "M-am hotărât, Patriot fiind, aleg rachetele Patriot!", declară avocatul Dan M.V. Chitic, continuând cu motivația opțiunii sale.

  "Elegante, mereu la modă din anii ‘80, oriunde și oricând ai nevoie de ele… căci d-aia sunt amplasate pe o remorcă, care de regulă transportă opt asemenea lansatoare".

  Prețul, spune avocatul, "deși nu mai contează atâta vreme cât te apreciează aliatul strategic dacă le achiziționezi, e unul justificat: circa 3,8 milioane de dolari, iar prețul unei rachete Patriot este de 3,4 milioane de dolari".

  Prețurile acestea de achiziție sunt pentru armata SUA — "de văzut cât vor costa și pentru mine, scrie avocatul, care pune întrebarea cheie — "De unde cumpăr și eu un set? Că doar reclama e sufletu' comerțului…".

  Desigur, postarea cunoscutului avocat este o glumă — de fapt bășcălie la adresa unui fapt ciudat, de care vorbise și în emisiunea "Sinteza zilei", reclama la rachetele Patriot.

  "Eu nu am putut niciodată să înțeleg de ce rachetele Patriot, pe care noi le-am cumpărat — e o discuție întreagă, dacă trebuia sau nu, nici nu mai discutăm asta — de ce au nevoie de campanie pe Facebook", spunea avocatul în emisiunea lui Mihai Gâdea, precizând "Eu primesc în mod constant o reclamă la rachete Patriot".

  E adevărat, poate aș vrea să-mi iau să-mi pun unele în curte, a mai spus Dan Chitic, iar acum, după ce reclamele au continuat să-i parvină s-a "decis".

  Reclama la rachete se referă la achiziția României și Poloniei — "două din cele mai recente țări membre NATO care au ales sistemele de apărare antiaeriană și anti-rachetă Patriot". Evident, sunt expuse o serie de motive de avantaje ale sistemului, în fine, povești despre strategie, pericole, NATO etc.

  "Patriot va continua să fie parte integrantă a strategiei de apărare NATO și își va păstra leadership-ul (?!) în contracararea agresiunilor la nivel global", este fraza concluzivă — și care l-a "convins" chiar și pe avocatul Dan Chitic.

  Lăsând gluma la o parte, rămâne nu numai întrebarea pusă de avocat — care este rostul reclamei — dar și mirarea că o asemenea reclamă apare ca "susținător" (finanțator?) al unor mass media cunoscute ca "propagandă a Sistemului".

  Tematic

  Americanul Patriot lovește la Bursa din București
  Polonia a negociat micșorarea de două ori a prețului pentru „Patriot”
  Iohannis a promulgat Legea privind achiziționarea rachetelor Patriot. Ce prevede
  Lecția celei care a votat CONTRA rachetelor Patriot - "Unde e onoarea?!"
  La această oră: Plata rachetelor "Patriot" - un șir de minciuni și amăgiri
  Tagurile:
  bășcălie, Procurare, Reclamă, rachete Patriot, Dan M.V. Chitic, România
  Reguli de utilizareCOMENTARII


  Știrile Zilei