14:05 04 August 2020
În direct
 • EUR19.55
 • USD16.67
 • RUB0.23
 • RON4.04
 • UAH0.60
  Politică
  Sa primesc un link scurt
  Războiul din Siria. Tensiunile din provincia Idlib (502)
  68450

  Viziunea sa asupra ”operațiunii americane de corecție” împotriva regimului Assad, a cărei probabilitate crește pe zi ce trece, a expus-o un specialist militar rus.

  BUCUREȘTI, 10 apr — Sputnik. Washingtonul poate lovi concomitent mai multe locații din Siria, dar le va evita pe cele în care se află militari ruși, a opinat Viktor Murahovski, membru al consiliului de expertiză al colegiului Complexului Militar-Industrial al FR.

  Anterior președintele american Donald Trump a anunțat că va decide, preț de o zi-două, privind măsurile de răspuns la prezumptivul atac cu arme chimice în orașul sirian Duma.

  Expertul rus accentuează că SUA nu au prea multe variante în alegerea armei pe care s-o aplice: fie cu Tomahawk-uri de pe nave maritime, fie ce rachete cu aripi JASSM-ER din aer. 

  În ambele cazuri raza de acțiune este mult prea suficientă, astfel se pune întrebarea ce ținte vor fi alese, militare sau administrative.

  Mai curând, acestea vor fi ”baze aeriene și puncte de dislocare permanentă a armatei siriene”, un raid asupra Ministerului Apărării este puțin probabil, ”deoarece americanii știu că acolo se afla consilieri ruși”, a spus expertul, citat de RIA Novosti.

  Тема:
  Războiul din Siria. Tensiunile din provincia Idlib (502)

  Tematic

  Israelul acuză Siria de utilizare a armelor chimice
  SUA au trimis două crucișătoare în direcția Siriei
  Putin-Merkel: Despre Siria, Donbas și Nord Stream 2
  Rusia, Turcia și Iran au o strategie comună în privința Siriei
  Bază aeriană siriană - sub lovituri de rachete
  Tagurile:
  ținte, posibil atac, precauții, arme, Viktor Murahovski, SUA, Siria


  Știrile Zilei