10:18 20 Ianuarie 2020
În direct
 • EUR19.44
 • USD17.50
 • RUB0.29
 • RON4.07
 • UAH0.72
  Politică
  Sa primesc un link scurt
  50020

  Un procuror al Direcţiei Naţionale Anticorupţie spune ce se află în documente depuse la instanţă de avocatul blondei lui Băsescu. Unde sunt neconcordanţe

  BUCUREŞTI, 13 apr — Sputnik, Georgiana Arsene. Răsturnare de situaţie în cazul Elenei Udrea, al cărei avocat anunţase, astăzi, în cadrul procesului Gala Bute, la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, că fostul ministru a primit statutul de refugiat politic în Costa Rica.

  Şi aceasta deoarece un procuror al Direcţiei Naţionale Anticorupţie a precizat că, din documentele depuse la instanţă de avocatul Elenei Udrea, nu rezultă că aceasta ar fi primit statutul de refugiat în Costa Rica. Acesta spune că a fost prezentat un carnet provizoriu al lui Udrea care testă că aceasta a făcut cerere de refugiat, iar în data de 21 martie a participat la un interviu, timp în care ea transmitea instanţei că îi este imposibil să ajungă la proces.

  „Documentele au titlu provizoriu şi evidenţiază că i se permite şederea şi nicidecum că are statut de refugiat. Luaţi act de natura tendenţioasă de traducere a documentelor. E vorbeşte depre un carnet provizoriu", a precizat procurorul, potrivit Agerpres

  Veronel Rădulescu, avocatul Elenei Udrea, a precizat că aceasta doreşte să fie audiată prin videoconferinţă. Avocatul a făcut o paralelă cu cazul lui Sebastian Ghiţă, aflat la Belgrad, care a fost audiat în acest fel.

  Mai mult, Rădulescu a precizat că din 1989 nu a mai fost nici o situaţie în care un român să ceară statut de refugiat politic.

  Trebuie remarcat faptul că Udrea nu este disident politic.

  Fostul ei protector, Traian Băsescu, nu a exprimat deocamdată nici un punct de vedere pe acest subiect şi nici Udrea, care este, de altfel, extrem de vocală pe Facebook, nu a avut vreo reacţie.

  Tematic

  Un fost candidat la preşedinţie, apariţie neaşteptată. Legătura cu Udrea
  Mircea Badea: Cum l-au pus americanii pe Iohannis, rolul decisiv al Elenei Udrea
  "Adorație față de țoapă" - Mircea Badea, nemilos cu Elena Udrea, Băsescu și Maior
  Efect neaşteptat: Dezvăluirile lui Ghiţă au transformat-o pe Udrea în martir
  Udrea, mărturie decisivă în războiul Dragnea - Ponta: "Funcţiile erau împărţite"
  Udrea, dispusă să pună poze pe Facebook chiar şi de la ginecolog
  Băsescu a reacționat la vestea despre sarcina Elenei Udrea
  Udrea: Dăncilă, un premier care nu a fost indicat de Securitate
  Tagurile:
  disident politic, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, Elena Udrea, România, Costa Rica


  Știrile Zilei