03:58 19 Iunie 2019
În direct
 • EUR20.39
 • USD18.20
 • RUB0.28
 • RON4.32
 • UAH0.69
  Silvian Ionescu

  Silvian Ionescu: ”De când cu Siria, e recoltă mare de „experţi" pe metru pătrat”

  © Photo: Facebook Silvian Ionescu
  Politică
  Sa primesc un link scurt
  Războiul din Siria (398)
  57852

  Fostul ofiţer de informaţii vine cu o remarcă dură la adresa „părerologilor" români, după episodul „atacul asupra Siriei". Ce le reproşează.

  BUCUREŞTI, 15 apr — Sputnik, Georgiana Arsene. Atacul din Siria de ieri dimineaţă a umplut televiziunile de oameni care şi-au dat cu părerea despre subiect. Dincolo de comentariile acestora, se pune întrebarea — legitimă, de altfel, ce îi recomandă să vorbească pe acest subiect.

  Aceasta este concluzia la care a ajuns fostul ofiţer al Direcţiei de Informaţii Externe, Silvian Ionescu, care, într-o postare de pe pagina sa de Facebook, a analizat, succint, chiar problema „părerologilor" români.

  În realizarea demersului, Ionescu a pornit de la propria persoană, afirmând că în domeniul protecţiei mediului are 20 de ani de muncă, două doctorate, în economie şi inginerie, titlul de profesor asociat, titlul de inventator acordat de organul abilitat al Uniunii Europene, dar a lucrat şi timp de 14 ani, în domeniul securităţii naţionale, „cu rezultate apreciate de specialişti". Cu toate astea, spune Silvian Ionescu, nu se laudă că ar fi vreun expert.

  ”De când cu Siria, văd la toate televiziunile o inflaţie nemaiîntâlnită de ”experţi în securitate naţională"! Cine i-a făcut, neică, experţi? Ce comisie, a cui? Că după ideile exprimate şi apocalipsele previzionate zici că sunt emanaţii lui Oprea sai ai lui Coldea!", a scris Silvian Ionescu, care le-a recomandat să o ia mai uşor cu „expertizele", pentru că e recoltă prea mare de „experţi" pe metru pătrat.

  Reamintim că, ieri, televiziunile au acordat spaţiu amplu dezbaterilor privind situaţia din Siria, prilej cu care au fost aduse în spaţiul public fel de fel de previziuni, unii ajungând chiar până la a spune nişte enormităţi. Şi anume, că atacul din Siria i-ar fi favorabil Rusiei, stat care, prin vocea preşedintelui său, Vladimir Putin, a afirmat că ”Istoria le va pune pe toate la locurile lor, ea a trecut deja pe umerii Washingtonului greaua răspundere pentru răfiuala cruntă cu Iugaoslavia, Irak, Libia”.

  Тема:
  Războiul din Siria (398)

  Tematic

  Șeful diplomației britanice despre perspectiva unor noi atacuri în Siria
  Atacul asupra Siriei și consecințele lui, văzute de Mihail Gorbaciov
  Patriarhul Kirill și Papa Francisc au discutat situația în jurul Siriei
  Au participat militarii ruși la pararea atacului aerian din Siria? Pentagonul face lumină
  Opinie: Atmosfera legată de Siria, asemănătoare celei dinaintea Primului Război Mondial
  Adrian Năstase, superb: lecție de înaltă diplomație și atitudine în conflictul din Siria
  Tagurile:
  exces de experți, atacul asupra Siriei, Silvian Ionescu, România


  Știrile Zilei